Quart triomf del Villarreal en pretemporada (1-3) davant del Colònia

La mala notícia, Alberto Moreno ha tornar a eixir lesionat del camp.

Xilena de Gerard Moreno
Xilena de Gerard Moreno / Villarreal C.F.

Ple de victòries del Villarreal, que acumula quatre triomfs en el que portem de temps de preparació per a la temporada regular, l'últim aquest diumenge davant del Colònia alemany a la localitat de Kufstein (Àustria), per 1 a 3. La contribució de Bacca ha estat determinant quan ha eixit en la segona part, justament quan el partit estava més empantanat; en part per la falta d'idees ofensives en els dos equips, i en part per la forta pluja caiguda durant tot el partit. El colombià, que ha marcat en tots els partits fins ara, ha fet gol i mig. L'1 a 2 l'ha marcat Gerard Moreno en aprofitar el rebuig d'un xut de Bacca, i el tercer, aquesta vegada sí, ha eixit de les botes del colombià al contracolp.

Molt malament ha arrancat l'encontre, perquè en el minut 1, els alemanys s'avançaven amb gol de penal provocat per Alberto Moreno. Terodde, l'home més actiu del Colònia, n'ha estat l'autor. El Villarreal ha reaccionat molt ràpid, i Gerard Moreno ha pogut empatar en estavellar-la al pal després de tocar el meta alemany una acrobàtica xilena. El baló li l'ha deixat en perfecta situació per al remat un participatiu Iborra. A partir d'ahí ha començat a ploure amb insistència. Amb el camp banyat, les cames pesaven el doble, i s'ha notat amb poques combinacions dels dos conjunts.

El defensa Alberto Moreno ha repetit la situació de l'encontre de la Nucia davant el Bromwich anglés fa ara dos setmanes, i ha estat substituït amb molèsties a la cama dreta. Als pocs minuts, Funes Mori rematava de cap una centrada magistral de Cazorla i anivellava el marcador.

La segona part ha estat una altra cosa i el Villarreal ha imposat la seua qualitat tècnica amb un Bacca llançat al contracolp. El davanter està en un moment dolç i es nota amb la participació en el segon gol (Gerard Moreno) i amb l'esprint cap a la porteria que ha aconseguit materialitzar colant el baló entre les cames del porter.

Amb l'1 a 3, el partit ha mort a poc a poc, perquè la pluja pesava cada vegada més. Calleja ha aprofitat per a canviar pràcticament l'onze inicial donant entrada a jugadors que han demostrat intensitat i predisposició a pertànyer a la primera plantilla. És el cas de Raba, molt ràpid al contracolp i molt compenetrat amb Bacca; i Pau Torres, que ha complit amb nota el seu paper com a central.

L'últim fitxatge groguet, Zambo Anguissa, ha entrenat amb l'equip en la darrera sessió, però no s'ha vestit de curt en el partit davant del Colònia.

El següent partit de pretemporada, dijous 2 d'agost davant del Shalke 04, un rival molt més exigent.

Amb el triomf d'aquest diumenge, el Villarreal s'ha imposat al Llevant (2-1), Bromwich (0-3), Augsburg (2-6) i Colònia (1-3).