Punt insuficient per al Llevant (2-2)

Trepidant duel per allunyar-se del descens entre els granotes i l’Eibar al Ciutat de València.

El jugador del Llevant Rubén Rochina celebra el gol amb José Luis Morales
El jugador del Llevant Rubén Rochina celebra el gol amb José Luis Morales / Miguel Ángel Polo (Efe)

Partit important per al Llevant, ja que si guanyava es distanciava dels llocs de descens. El seu rival, l’Eibar acumulava 9 eixides sense guanyar en lliga i sols han aconseguit derrotar el Llevant en un dels 7 partits que els ha enfrontat en primera. L'última referència va ser la bogeria de partit que es va viure esta temporada en la visita dels blaugrana a Ipurúa. 4-2 perdien els valencians a falta d'un quart d'hora però, en l'últim sospir, empataven el partit i s'emportaven un punt.

El partit ha començat davall d’una pluja incessant. L’Eibar tocava més el baló però, en la primera contra llevantinista del partit, Morales feia pujar el primer gol al marcador en el minut 5. El Comandant rebia un centre de Luna i rematava a plaer per a batre la porteria armera.

L’Eibar continuava amb el seu joc de toc de baló i en el minut 19 Escalante empatava el partit. Pedro León centrava a l’àrea, la defensa granota no aconseguia rebutjar bé i Escalante rematava amb l’esquerra.

Semblava que l’Eibar dominava el partit i disposava de més oportunitats però de nou una contra posava per davant el Llevant. Morales habilitava per a Rochina, que amb un llançament amb l’esquerra feia pujar el 2 a 1.

Domini de l’Eibar en la segona part

En els inicis de la segona part, el Llevant ha començat a atacar i no a esperar el rival al seu camp. Però prompte l’Eibar ha aconseguit de nou tancar els granotes en la seua àrea. Els dos equips mostraven uns estils de joc ben diferents: a baló parat i de control per part de l’Eibar i jugant a la contra, el Llevant.

De fet, en una d’este contres Mayoral ha estat a punt de marcar en el minut 61, però la pilota s’ha estavellat en el pal. Tres minuts més tard, Simon ha perdonat després d’una jugada de tiralínies entre Morales i Luna. El Llevant buscava el gol de la tranquil·litat.

L’Eibar continuava insistint i en l’últim quart d’hora del partit ha aconseguit tancar del tot el Llevant al seu camp. Molts atacs posicionals del armers, i en un d’ells l’Eibar ha aconseguit el premi de l’empat. Una errada defensiva l’aprofita Orellana, que habilita Sergi Enrich per a marcar l’empat a 2 en el minut 78.

Encara l’Eibar ha tingut una altra oportunitat en el peus de Cardona, que ha bloquejat Aitor. Al final, en el Ciutat de València, empat a dos entre el Llevant i l’Eibar.