Puado dona a Espanya el pas a les semifinals de l'Europeu sub-21

Dos gols del davanter de l'Espanyol, un en la pròrroga, li han donat la victòria als de Luis de la Fuente contra Croàcia (2-1)

Els jugadors espanyols celebren el gol de la victòria
Els jugadors espanyols celebren el gol de la victòria / Igor Kupljenik (Efe)

La selecció espanyola sub-21 s'ha classificat per a les semifinals de l'Europeu sub-21 que es disputa a Maribor (Eslovènia) després de superar Croàcia per 2-1. Javi Puado, que ha eixit des de la banqueta, ha sigut l'autor dels dos gols en un partit que ha anat a la pròrroga després que els croats empataren en el temps afegit per un penal comés per Hugo Guillamón.

El seleccionador espanyol, Luis de la Fuente, ha tret en l'onze titular Guillamón i Cuenca (jugador propietat del Vila-real) com a parella de centrals, i Fer Niño com a referència en la punta de l'atac. En la primera part el combinat espanyol ha sigut superior a Croàcia en el control del partit i la creació d'ocasions. Cada vegada que Bryan Gil ha volgut entrar per la banda esquerra l'han frenat en falta. En el minut 28 el lateral dret, Mingueza, ha fet una bona passada per a Fer Niño, que ha estat a punt de ser el primer gol del partit. Els croats a penes han incomodat el porter de l'Osca, Álvaro Fernández.

En la segona meitat, la presència de Javi Puado s'ha notat. En el minut 65 Bryan Gil ha fet una jugada típica d'un gran extrem i li ha donat el baló a punt de coure a Puado, que ha fet l'un a zero. De la Fuente li ha donat minuts al groguet Yeremi Pino, que ha tingut dos oportunitats per haver sentenciat el partit. En el temps de prolongació, Guillamón ha fet un penal evitable, i Ivanusec ha fet el gol de l'empat, que ha forçat la pròrroga.

Els espanyols han continutat dominant en el temps extra. Gonzalo Villar i Manu García han disposat de diversos remats per a resoldre el partit, però eixe honor ha quedat reservat per a Javi Puado, jugador de l'Espanyol, que ha fet el definitiu 2-1 en el minut 110. Espanya jugarà dijous les semifianls contra el guanyador del Portugal-Itàlia.