La pròrroga de l'ATE del València encara és possible, tot i l'informe de l'Advocacia

La Conselleria d'Economia Sostenible remarca que les conclusions dels advocats es basen en l'escenari anterior a l'aparició del fons d'inversió CVC, que pot suposar la solució al problema i un aval de pes per al València

El crèdit de LaLiga obri la porta a reprendre les obres del Nou Mestalla.
El crèdit de la Lliga obri la porta a reprendre les obres del nou Mestalla. / À Punt Mèdia
19 d'agost 2021 - 22:29

L'informe de l'Advocacia considera que l'administració té l'obligació d'actuar davant dels incompliments de les condicions establides per a l'ATE. Aquesta intervenció, que passaria per declarar la caducitat de l'actuació territorial estratègica o canviar-ne el promotor, s'hauria de produir després que el València remeta a la Conselleria d'Economia Sostenible els informes que aquesta li va demanar per a poder valorar les al·legacions que va fer el club per la no concessió de la pròrroga de l'execució de l'ATE.

En aquest punt, però, cal tindre en compte que l'escenari ha canviat i que ara el València disposa del millor aval possible: la injecció econòmica que l'LFP ha posat a disposició dels clubs procedent del fons d'inversió CVC. Els més de huitanta milions d'euros que podria rebre el València per a la millora de les infraestructures són una xifra molt pròxima a la que necessita per a finalitzar les obres del nou estadi.

Fonts de la Conselleria d'Economia Sostenible, que inicialment va rebutjar la pròrroga, consideren que, si el València defensa aquest argument, s'obriria de nou la possibilitat d'allargar el termini d'execució de l'ATE, ja que "s'ha avançat a millor i ara hi ha una via molt bona per a solucionar definitivament el problema". Les mateixes fonts consideren que l'informe de l'Advocacia respon a unes preguntes molt concretes que va plantejar en el seu moment la Conselleria de Política Territorial i no contempla els nous condicionants.

Ara queda per veure quina és la resposta del club, que té fins al mes de setembre per a presentar els seus informes a Economia Sostenible.

També et pot interessar

stats