Primer pronunciament sobre l’ATE del Mestalla: multa de 2,3 milions al club per incompliment en la fase 1

Segons un informe de la Conselleria de Política Territorial, el València CF ha incomplit els compromisos de la primera fase i, per tant, se li imposa una penalització del 10% del pressupost total

Obres del nou Mestalla
Obres del nou Mestalla

L'esperat primer pronunciament de la Generalitat sobre l'actuació territorial estratègica (ATE) del nou Mestalla ja ha arribat. À Punt ha tingut accés a un informe de nou pàgines que la Conselleria de Política Territorial ha remés a la d'Economia i en què conclou que no s'ha complit amb els compromisos adquirits en la fase 1 de l'ATE. Per tant, el text assegura que és imputable al promotor, és a dir al València CF, una multa de 2,3 milions d'euros, un 10% del total del pressupost d'aquesta fase.

La fase 1 es correspon amb la de l'hotel que hi ha en els actuals terrenys al costat del vell Mestalla, però ja avança en quina direcció podria anar l'informe de la segona fase, el de l'estadi, i que arribarà a l'agost. Tot apunta que es donarà també per incomplida la fase 2, que compta amb un pressupost més elevat, i que, per tant, podria suposar una multa encara superior per al club .

L'informe de la Conselleria d'Arcadi España és encara més dur que el que va presentar l'Ajuntament de València. Cal recordar que aquests informes són vinculants i que, per tant, la Generalitat ha de prendre la decisió que congloga aquest text.

Tot i això, el València ha assegurat que no té constància d'aquest informe i considera que la sanció econòmica no és aplicable. Els experts assenyalen a Meriton com el gran culpable que no s'haja complit amb els terminis prevists i proposen que es multe a Peter Lim com a màxim responsable, i no al club.

També et pot interessar

stats