Processen dos empleats del València per desatendre un jugador de 12 anys en un viatge a Egipte

El menor va contraure salmonel·losi i va patir una perforació intestinal a conseqüència de l'administració ingent d'ibuprofén i la deshidratació

Ciutat Esportiva de Paterna
Ciutat Esportiva de Paterna / València CF

L'Audiència Nacional ha processat dos empleats del València CF per no atendre degudament un futbolista de l'acadèmia de 12 anys en un viatge de l'equip a Egipte per a disputar un campionat l'agost de 2019. El menor va contraure salmonel·losi i va patir una perforació intestinal a conseqüència de l'administració ingent d'ibuprofén i la deshidratació.

La titular del jutjat central d'instrucció número 3 María Tardón proposa jutjar el director tècnic de l'Acadèmia del València com a màxim responsable del club i l'infermer ATS de l'equip com a responsable de l'atenció sanitària dels jugadors que formaven l'expedició per un delicte de lesions per imprudència greu.

Uns dies després d'aterrar a Egipte, el jove va comunicar als seus pares per WhatsApp que s'havia alçat amb vòmits, febra, diarrea i un fort dolor en l'estómac. Els pares van preguntar a l'entrenador de l'equip si podien veure'l, però aquest els va dir que no es preocuparen i que els sanitaris li havien donat Ibuprofén.

L'endemà, els encarregats del València "l'obliguen a entrenar amb normalitat abans del partit, però després d'iniciar l'entrenament no és capaç de mantindre's en peu, per la qual cosa finalment acaba gitat a la banqueta", explica la magistrada. En acabar el partit els pares es van desplaçar a l'hotel i es van alarmar en veure l'estat físic del seu fill que, segons explica l'acte, "s'havia deteriorat molt". L'ATS del club va assegurar que es tractava "d'una simple diarrea que al cap de tres dies es passa", i que hi havia diversos xiquets igual i altres que ja s'estaven recuperant, per la qual cosa no era necessària cap atenció mèdica.

Només arribar a València, els pares van traslladar el fill a l'Hospital de Manises, on els van assegurar que estava en estat crític, patia una deshidratació greu i una insuficiència renal. Les proves realitzades van revelar que el menor patia una perforació, molt probablement per "ingerir en grans quantitats determinats medicaments com l'Ibuprofén". De fet, el menor va assegurar després que els responsables del València li van administrar diverses dosis d'Ibuprofén (concretament 400 ml cada 4 hores).

El jove va estar ingressat a l'hospital tres mesos més, en què es va descobrir que va patir una salmonel·losi que va ser tractada amb diferents medicaments que li van provocar una úlcera duodenal i una esofagitis pels vòmits.

El València confia en la bona actuació dels seus professionals 

El València CF ha assegurat que presentarà les al·legacions oportunes a la resolució de l'Audiència Nacional. El club reitera la confiança en la bona actuació dels seus professionals en aquest cas i treballarà per a demostrar la diligència amb què es va actuar en aquest torneig a Egipte.

El València insisteix en la necessitat de preservar la presumpció d'innocència i confia en la justícia i en el bon desenvolupament del procés judicial en què està immers

També et pot interessar

stats