El president de la Federació Francesa de Futbol dimiteix pels escàndols en què ha estat involucrat

El desencadenant van ser unes duríssimes declaracions contra l'exfutbolista i entrenador Zinedine Zidane

Noël Le Graët dimiteix com a president de la Federació Francesa de Futbol
Noël Le Graët dimiteix com a president de la Federació Francesa de Futbol

El president de la Federació Francesa de Futbol (FFF), Noël Le Graët, ha dimitit aquest dimarts embolicat en una sèrie d'escàndols, en particular per acusacions d'assetjament sexual, que havien fet insostenible mantindre's en el càrrec.

La dimissió de Le Graët, que té 81 anys i en feia onze que estava en el càrrec, s'ha fet oficial durant una reunió del comité executiu de l'FFF a París.

El ja expresident havia quedat apartat de les seues responsabilitats al capdavant de la federació des de l'11 de gener per fortes pressions en contra seua. L'element desencadenant va ser una entrevista a una emissora de ràdio en la qual es va mofar de Zinedine Zidane.

A més, el dia 30 es va publicar un informe d'inspecció encarregat pel Ministeri d'Esports, sobre la gestió en l'FFF en el qual es denunciava un "ambient sexista i violent", així com altres "disfuncions" i, sobretot, s'insistia que Le Graët va deixar que la situació empitjorara.

Ara s'espera que Le Graët pose en dubte totes les acusacions formulades contra ell i llance una operació de defensa, tant en el terreny mediàtic com jurídic.

Amb caràcter interí, serà el vicepresident, Philippe Diallo, qui assumirà les funcions de l'FFF, com ho ha fet des de l'11 de gener.

També et pot interessar

stats