Es presenta oficialment la participació de la selecció espanyola sub-20 en el Cotif 2019 de l'Alcúdia

La 'roja' buscarà guanyar el tercer títol en el torneig internacional de futbol, que arriba enguany a la 36 edició.

Presentació de la selecció espanyola a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia
Presentació de la selecció espanyola a la Casa de la Cultura de l'Alcúdia

La Casa de la Cultura de l'Alcúdia ha acollit l'acte de presentació oficial de la participació de la selecció espanyola sub-20 de futbol en el Cotif 2019. El torneig internacional de futbol, que arriba enguany a la 36 edició, se celebrarà del 28 de juliol al 8 d'agost al Camp dels Arcs de la localitat de la Ribera Alta. José Francisco Molina, director esportiu de la Federació Espanyola de Futbol, i Santi Denia, seleccionador sub-19, han participat en la presentació oficial del combinat nacional en la competició. Un acte encapçalat per Eliseu Gómez, president del Cotif, i Andreu Salom, alcalde de l'Alcúdia. 

La selecció espanyola ha sigut una de les grans protagonistes de l'última dècada en el torneig internacional de futbol sub-20. La roja va guanyar els tornejos de 2013 i 2016 i va perdre la final contra l'Argentina el 2012. La participació d'Espanya ha permés la presència en el torneig d'alguns dels actuals millors jugadors del panorama nacional, també hi han participat futbolistes de les principals lligues del món. En definitiva, un gran ventall de jugadors i tècnics que han acabat convertint-se en referents del futbol mundial.

A hores d'ara ja s'ha confirmat la presència en el Cotif de les seleccions nacionals de l'Argentina, el Marroc, l'Índia o Qatar i s'està tancant la participació d'altres combinats de tots els continents. També les internacionals que dirigeix Jorge Vilda participaran en el torneig femení, en què estan confirmades les seleccions del Marroc, l'Índia i Guinea Equatorial.

Segons ha destacat el seleccionador espanyol sub-19, Santi Denia, "el Cotif és un torneig molt important per a la federació i els seleccionadors, perquè el nivell tant d'equips com de seleccions que venen és molt alt i, per a nosaltres, suposa un aparador per a veure els nostres jugadors competir al màxim nivell".

També et pot interessar