La presència de públic als estadis haurà d'esperar

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, reitera que la tornada d'espectadors no serà immediata i que es tracta d’una decisió sanitària que s’avaluarà setmana a setmana

Vista aèria del Martínez Valero
Vista aèria del Martínez Valero / À Punt Esports

El ministre de Cultura i Esport, José Manuel Rodríguez Uribes, ha reiterat que la tornada de públic als estadis no serà immediata i que es tracta d’una decisió sanitària que s’avaluarà setmana a setmana. “Els espectadors tornaran als estadis quan els experts sanitaris del Ministeri de Sanitat i de les conselleries entenguen que hi ha les certeses i garanties suficients”, ha explicat.

 

Uribes ha recordat que s'ha constituït un grup de treball amb el Ministeri de Sanitat per a anar veient l'evolució de la situació en aquestes setmanes i que a partir d'aquesta anàlisi es prendrà una decisió. "La mirada prudent aconsella que continuem observant aquests dies com evolucionen les coses", ha conclòs.

El ministre també ha incidit que no totes les comunitats estan en la mateixa situació sanitària. Això pot comportar que hi haja públic en unes i no en unes altres", una situació que per a ell "podria produir algun tipus de desigualtat en la competició".

 

Respecte a la disparitat de criteris amb els partits d’esports no professionals, on sí es permet l’entrada d’un percentatge limitat de públic, ha rebutjat que hi haja discriminació. Segons ha dit, els partits no professionals amb públic es poden desenvolupar "amb garanties i cures", i a més, així es "garanteix la sostenibilitat d'aquests clubs".

Tot i la prudència, Uribes s’ha mostrat esperançat i ha assegurat que el primer que s’alegrarà quan els espectadors tornen als estadis serà ell.

També et pot interessar

stats