La Premier League i el govern britànic donen el vistiplau per a la venda del Chelsea

La compra està valorada en uns 4.970 milions d'euros

Todd Boehly es convertirà en el propietari del Chelsea en els pròxims dies
Todd Boehly es convertirà en el propietari del Chelsea en els pròxims dies / NEIL HALL

El govern britànic ha aprovat aquest dimecres la compra del Chelsea per part del consorci liderat pel multimilionari Todd Boehly, propietari de l'equip de beisbol de Los Angeles Dodgers.

La compra, valorada en 4.250 milions de lliures (4.970 milions d'euros), va ser aprovada també aquest dimarts per la Premier League i posarà fi al regnat de Roman Abramovich a Londres.

L'oligarca rus es va veure obligat a posar el club en venda per les sancions que van pesar sobre ell en començar Rússia la invasió d'Ucraïna.

Fins ara el Chelsea operava amb una llicència especial que li va concedir el govern per a no entrar en fallida i que assegurava el futur del club a curt termini, permetent-li ingressar diners a través de contractes televisius, per exemple, i la venda d'entrades en determinats partits. No obstant això, aquest permís és vàlid fins al 31 de maig.

Amb aquest nou acord amb el govern, l'operació de venda podrà completar-se i els fons que es recapten aniran a un compte congelat del govern, fins que s'aclarisca la situació amb Abramovich, sancionat pel Regne Unit i per la Unió Europea pels seus vincles amb Vladímir Putin.

L'opció més probable és que els fons d'aquest compte congelat vagen a alguna acció benèfica.

Amb la venda del club, el Chelsea podrà tornar a operar amb normalitat. Això implicarà que reobrirà la botiga del club, es podran comprar, vendre i renovar jugadors, així com entrades per a tots els partits, siguen de Premier, FA Cup o Champions.

A més de Boehly, en el consorci està involucrada la companyia d'inversió Clearlake Capital, el milionari estatunidenc Mark Walter, també copropietari dels Dodgers, i el magnat suís Hansjörg Wyss.

També et pot interessar

stats