Els precedents en Copa del Rei somriuen tant al València com a l'Athletic

L'equip basc ha resolt a domicili tres últimes semifinals i els del Mestalla han fet bo en 12 de 13 ocasions un 1-1 com a visitants en l'anada

Remat d'Hugo Duro que va suposar l'empat a un definitiu entre Athletic Club i València
Remat d'Hugo Duro que va suposar l'empat a un definitiu entre l'Athletic Club i el València / Agència Efe

Mestalla decidirà un dels dos finalistes de la Copa del Rei en un duel en el qual els antecedents són favorables als dos equips: l'Athletic va resoldre fora de San Mamés les tres últimes semifinals i el València va fer bo en 12 de 13 ocasions un 1-1 a domicili en l'anada.

En dues de les tres ocasions, l'Athletic es va classificar per a la final del torneig coper després d'un resultat idèntic al d'aquest dijous a la Catedral: en la temporada 2014-2015 contra l'Espanyol i la temporada passada, contra el Llevant.

En el Ciutat de València, Roger Martí va avançar al Llevant, Raúl García, de penal, va enviar el partit a la pròrroga i, en el temps extra, Álex Berenguer va rubricar la classificació dels blanc-i-vermells per a la segona final consecutiva.

L'any anterior, l'equip basc va superar el Granada gràcies al valor doble dels gols a domicili, amb victòria per la mínima a San Mamés (1-0) i derrota (2-1) a Los Cármenes.

El València, per la seua part, va aconseguir a Mestalla el pas a la següent ronda en 12 de 13 eliminatòries, amb independència que es comptabilitzara el valor doble dels gols en camp contrari com s'ha fet en les últimes temporades.

L'únic precedent negatiu per al conjunt valencià va ser el de la temporada 2006-2007, quan el Getafe, després de l'1-1 a la ciutat madrilenya, es va imposar per 2-4 en terreny valencianista.

Abans d'aquella eliminatòria, el València havia signat un ple de nou classificacions en aquestes circumstàncies i després ho ha aconseguit tres vegades més, l'última d'elles en guanyar a Las Palmas per 4-0 en la campanya 2017-2018 i la penúltima amb un 3-2 contra el Barcelona i aconseguir el títol en la 2007-2008.

La campanya més curiosa va ser la 95-96, quan va superar tres eliminatòries amb un empat a un en l'anada a domicili contra l'Oviedo (1-0), el Cèltic (3-0) i el Sevilla (2-0). També, el segle passat, va resoldre en la mateixa situació tres eliminatòries contra el Valladolid i una contra el Mallorca, l'Alcoià i el Figueres.

També et pot interessar

stats