Els possibles dels equips valencians en la lliga

Quan només queden quatre jornades de lliga alguns equips encara tenen faena si volen aconseguir els objectius

Imatge dels diferents equips valencians
Imatge dels diferents equips valencians

Quatre jornades queden per jugar-se en la lliga i els equips valencians encara tenen opcions d'aconseguir els objectius marcats al principi de temporada. Alguns amb més opcions, alguns amb menys, i d'altres que podrien assolir un objectiu, però inferior al desitjat en un primer moment.

Vila-real: Europa, a la mà

El Vila-real ha tancat una temporada espectacular a escala europea, amb unes semifinals de la Champions League i la mel als llavis d'haver accedit a la final.

No obstant això, el seu rendiment en lliga ha sigut prou més irregular. L'equip s'havia marcat tornar a competir en Europa la temporada vinent, i ho té a la mà, però potser no la competició desitjada. Actualment, el conjunt de la Plana Baixa està en la setena posició que dona accés a jugar la Conference League l'any vinent la tercera competició europea. No és la competició somiada, després d'un any d'haver guanyat l'Europa League i de les semifinals d'enguany de Champions. No obstant això, arribats a aquest punt de la temporada, sembla el més possible.

Tornar a la Champions és quasi impossible. El quart és l'Atlètic de Madrid, que està a nou punts. L'Europa League, més assequible, està a quatre punts que marca la Reial Societat en la sisena posició i amb qui encara té un duel directe en la jornada 37. Però per darrere arriben equips disposats a llevar la setena posició al submarí. L'Athletic Club només està a un punt i serà el rival amb qui sembla que es jugarà Europa.

Sevilla, Rayo Vallecano, Reial Societat i FC Barcelona és el calendari que ha de superar si vol estar entre els millors.

València: tranquil·litat per al que resta de temporada

No està ben cert si l'objectiu del València enguany era la salvació o lluitar per Europa. El que està clar és que no descendirà, però que tampoc jugarà competició continental la temporada 2022-2023.

Els de Bordalás estan, amb 43 punts, dècims, a nou punts de la Conference League a falta de dotze per jugar-se i matemàticament salvats.

El seu tren ja va passar i no el van aprofitar. La final de la Copa del Rei hauria servit per a estar en Europa League la temporada vinent, però es va esvair amb el penal de Miranda a La Cartuja.

Ara, al València només li queda superar el tràmit dels quatre partits que resten (Athletic Club, Betis, Espanyol i Celta) i començar a planificar la temporada.

Elx: objectiu quasi aconseguit

Tot i que matemàticament no està salvat, l'Elx veu pràcticament impossible que puga descendir. Està a huit punts a falta de dotze i amb el gol average guanyat al Granada que marca aquestes posicions.

El canvi de Francisco per Fran Escribá va tindre efecte i l'equip va funcionar des del primer moment. Per això, abans que comence la jornada 35, el conjunt il·licità pot afirmar que pot començar a preparar la nova temporada en Primera Divisió. Però abans, haurà de jugar contra el Cadis, Atlètic de Madrid, Celta i finalitzarà la lliga al Martínez Valero contra el Getafe.

Llevant: lluitant fins al final per la salvació

El Llevant és el gran fracàs del futbol valencià de Primera Divisió enguany. El conjunt granota va estar tota una volta sense guanyar el primer partit de la temporada i, tot i que ha millorat en la segona part de la temporada, continua molt per davall del que és necessari per a mantindre's en Primera Divisió.

Els de Lisci estan últims, a sis punts del Cadis, que marca la salvació i amb molt poques possibilitats de jugar en la màxima categoria del futbol espanyol la temporada vinent.

El primer obstacle és la Reial Societat, que lluita per Europa, fins i tot per la Champions League. El segon, el Reial Madrid, campió de lliga i finalista de la Champions League i, per si no n'hi haguera prou, al Santiago Bernabeu.

El tercer partit, que podria ser decisiu per a un dels dos, és l'Alabés. L'equip basc també lluita per la salvació. El punt a favor, podria ser que es juga a l'estadi Ciutat de València.

En cas d'arribar amb opcions en l'últim partit de la temporada, el seu rival seria el Rayo Vallecano a la capital espanyola. El Llevant espera que els d'Iraola, que arribaran ja sense cap objectiu en joc, no siguen un rival excessivament combatiu i permeten als granotes somiar amb la permanència.

També et pot interessar

stats