La porteria del València, el conte de l'enfadós

L'últim partit de Mamardashvili torna a reobrir una discussió que pareixia tancada

D'esquerre a dreta i de dalt a baix, els porters Mamardashvili, Cillessen, Jaume Doménech i Cristian Rivero
D'esquerre a dreta i de dalt a baix, els porters Mamardashvili, Cillessen, Jaume Doménech i Cristian Rivero

La derrota d'aquest dimecres del València al Sánchez Pizjuán deixa diversos assenyalats a l'equip. D'una banda, la passivitat de tota la defensa al complet, molt criticada per part del tècnic valencianista, José Bordalás. El València va encaixar tres gols en els primers 22 minuts de partit i va deixar la sensació d'un equip molt fluix de mig camp enrere.

Però la derrota també reobri un debat que pareixia tancat, el de la porteria. El jove georgià Mamardashvili s'havia fet amb una posició on el València té una competència feroç. Pocs equips poden presumir de tindre quatre porters. A més de Mamardashvili, Bordalás té en plantilla a Cillessen, Jaume Doménech i Cristian Rivero. Altres tres porters de garanties, però que també generen o han generat dubtes.

El neerlandés partia com al porter titular, però els seus problemes amb les lesions han fet que haguera de donar un pas enrere i que, en un moment determinat, es discutira la seua posició.

Jaume Doménech va ser el gran valedor de les lesions de Cillessen la passada campanya. El d'Almenara també es va lesionar en les primeres setmanes d'aquesta temporada, però des que va tornar no ha comptat amb minuts amb Bordalás. De fet, no va viatjar ni a Sevilla.

El quart de l'equació és Cristian Rivero. Tampoc va anar a Sevilla i, fa un mes, el seu futur pareixia més fora que dins del club de Mestalla, però sempre en forma de cessió. El de Gandia ha renovat, però el mercat es va tancar i el València es va haver de quedar amb ell. En principi, tampoc pareix que vaja a ser molt utilitzat pel tècnic alacantí.

Els errors de Mamardashvili en el partit contra el Sevilla i, principalment, en el segon gol, han tornat a posar en el focus un nou canvi en la porteria de cara al pròxim partit contra l'Athletic Club aquest dissabte. A hores d'ara, tornen a estar tots disponibles, però l'únic que en té la clau és Bordalàs.

També et pot interessar

stats