La Ponferradina posa a prova el projecte del Castelló a Segona

Més de 10 anys després, els orelluts juguen un partit a la categoria de plata del futbol espanyol.

Juan Ortuño celebra el gol de l’ascens del Castelló
Juan Ortuño celebra el gol de l’ascens del Castelló / @CD_Castellon

3.738 dies, és a dir, més de deu anys després, el Castelló torna a disputar aquest dissabte un partit en la Segona Divisió. L’equip orellut estrenarà la temporada en la categoria de plata del futbol espanyol a El Toralín a les 16:00 h, en un partit que l’enfrontarà a la Ponferradina.

El conjunt entrenat pel granadí Óscar Cano arriba la cita en plena reconstrucció però carregat de moral després de l’ascens aconseguit ara fa mes i mig. Segons el tècnic, el Castelló es troba “en un bon moment” i preparat per a l’estrena. Per això, afronta el partit amb la ment posada a aconseguir els tres punts per a iniciar bé la temporada: “No podem pensar en una altra cosa que no siga guanyar”.

Ara bé, Cano ha reconegut que tot i que l'aspiració és eixir sempre a guanyar, qualsevol fórmula per a sumar és benvinguda: “Som nous en la categoria i hem d'arrapar punts”. Així mateix, ha admés que per a aquest partit compta amb molts dels jugadors de la temporada passada perquè “s’ho han merescut i saben a què vol jugar l’equip”, però també confia amb els nous fitxatges. L’assignatura pendent dels orelluts continua sent la punteria, ja que només han marcat un gol en els quatre partits amistosos que han disputat.

Respecte al rival, l’entrenador ha dit que es tracta d’un equip molt fet a la categoria, amb jugadors molt importants: “És un equip molt físic, molt directe, que quan ataca ho fa amb molta gent”. A més, ha advertit que hauran d'estar molt atents al seu joc directe.

L’últim enfrontament entre els dos equips en Segona va ser la temporada 2006-2007 i va acabar amb una contundent victòria dels de Castelló a Castàlia per 4-0, que, a més va suposar el descens dels lleonesos a Segona B. En el partit de la primera volta, la Ponferradina va guanyar per 1-0.

El Castelló tractarà de trencar la mala ratxa en la categoria de plata, ja que en la seua última temporada a Segona no va ser capaç de véncer en cap de les últimes huit jornades. L’últim triomf va ser el 24 d’abril de 2010 a Castàlia contra Las Palmas (2-0) i lluny del seu estadi es remunta al 30 de gener del mateix any: 1-2 al Rico Pérez contra l’Hèrcules.

Recorda que pots seguir la retransmisió del partit a la ràdio d’À Punt en Des de la banda a partir de les 15:50 hores, amb Jordi Sanchis, la narració de Raül Pina i els comentaris de Patricia Campos.

També et pot interessar

stats