La plantilla del Vila-real, la que té més edat de la Lliga

La mitjana de la competició se situa en 26 anys.

L'equip més major i el més jove
L'equip més major i el més jove
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
María José Tàrrega
08 de setembre 2018 - 18:22

Sempre acostumem a associar l'edat amb l'energia i l'audàcia i, si és així, la lliga espanyola és molt atrevida perquè la mitjana d'edat dels jugadors és de 26,29 anys. La Reial Societat és l'equip més jove amb 24,65, mentre que el Vila-real es troba en l'extrem oposat amb 27,96 anys de mitjana. Només hi ha una diferència d’un poc més d'any i mig.

Dels nostres equips, el València és el tercer conjunt més jove de la competició i les últimes incorporacions tenen una gran part de responsabilitat. Racic, per exemple, té 20 anys i Guedes, 21. A més, els de Mestalla compten amb Ferran Torres que només té 18 anys. La mitjana de les nou incorporacions blanc-i-negres és de 24,9 anys.

Les mateixes dades exactes té el Llevant UE que ocupa la cinquena posició d'equips més joves. Els nous jugadors fan una mitjana de 24,9 anys. Els granotes històricament fitxaven jugadors veterans però en l'últim any han fet la volta a la dinàmica i la majoria de les incorporacions està en els 23 o, fins i tot, per davall, com ara Mayoral que en té 21. De totes les cares noves, només Coke supera la trentena.

I si la joventut dona frescor, sens dubte, la veterania és un grau. En això, el Vila-real CF és el primer. 10 jugadors de la plantilla grogueta superen els 30 anys. De fet, la meitat dels jugadors d'aquesta temporada està per damunt d'aquesta xifra, com ara Bacca o Iturra. El més veterà, Bonera, amb 37 anys.

També et pot interessar

stats