Piqué: "No tinc res a amagar, tot és legal"

El jugador va comparéixer en el seu perfil de Twitch

El futbolista del FC Barcelona, Gerard Piqué
El futbolista del FC Barcelona, Gerard Piqué

El central del Barcelona, Gerard Piqué, va afirmar aquest dilluns que no té "res a amagar" en relació amb la comissió milionària que l'empresa Kosmos, de la qual és copropietari i conseller delegat, va cobrar pel trasllat de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita, una operació que va defensar que va ser "legal".

La Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) es va assegurar una quantitat de quaranta milions d'euros per cada edició i quatre per a Kosmos després del contracte signat per a sis exercicis amb la companyia pública saudita Sela. El diari El Confidencial va publicar aquest dilluns àudios de les converses mantingudes entre el president de la RFEF, Luis Rubiales, i el jugador blaugrana.

En preguntar-li si existeix un conflicte d'interessos per aquest acord, Piqué va respondre amb vehemència: "Sé separar el que és l'acord comercial amb el que he fet tota la meua vida, jugar al futbol. Si em dius que m'afecta és que no tens ni la més remota idea de qui soc jo i això és tirar merda per tirar merda. Més clar ho vols? Mai demanaré una ajuda ni la rebré".

Respecte a si en els pròxims dies pot aparéixer alguna informació addicional que puga comprometre'l, el futbolista va revelar que ja sabia que aquesta notícia eixiria. "Em va cridar El Confidencial fa tres dies i m'ho va dir. Estem parlant d'una cosa legal i l'única cosa il·legal ací és agafar uns àudios privats i publicar-los", va assenyalar el jugador, que va detallar que Rubiales ja ha denunciat el que ha ocorregut a la policia.

El futbolista va comentar que els responsables d'El Confidencial van avançar al seu equip de treball que als àudios de què disposaven apareixia algun comentari sobre el rei emèrit. Piqué va comentar que va proposar el seu nom "per si podia tirar una mà pels seus contactes a causa d'un tema dels pagaments". En qualsevol cas, va afegir que està "zero preocupat" i va tractar el que havia passat amb humor: "Una mica més de soroll i a passar-ho bé".

Piqué va recordar que aquesta notícia va eixir l'any 2019 i llavors "ja es va escriure que Kosmos cobraria una comissió i ara és notícia pels àudios". En aquest sentit, va assegurar que es tracta "d'una filtració malintencionada". El central, en preguntar-li pel president de LaLiga, Javier Tebes, va explicar que també té tractes amb LaLiga, ja que és "negoci per a tots". "No anomenaré ningú i menys Tebas, perquè el conec", va concretar.

El defensa va subratllar que va facilitar, amb el seu treball, una oportunitat a la RFEF: "La Supercopa d'Espanya generava 120.000 euros i ara 40 milions. La Supercopa d'Itàlia, que també es juga a l'Aràbia Saudita, 7. M'he guanyat bé la vida i podria estar estirat al sofà, però generar diners significa èxit i això m'agrada".

Gerard Piqué va insistir que posa "la mà en el foc" per Rubiales i va negar totalment que existira cap conflicte d'interessos. El català va asseverar que el president "ha de treballar per a generar els màxims diners possibles i si té una prima és que ha fet bé la seua labor", ja que, va detallar, "això és normal en les empreses".

Respecte a què ocorreria, per exemple, si l'Andorra, club del qual és propietari, es classifica per alguna actuació arbitral que poguera generar suspicàcies, el jugador va contestar sense embuts: "M'és igual el que diga la gent. No tinc res a amagar. En el partit de promoció vam perdre amb nou i amb un penal en contra".

El blaugrana va confessar que "mai" va pensar que aquest acord generaria "aquest enrenou". "No es va fer res d'amagat, es van fer tots els passos necessaris. Repetisc, podeu anar a l'hemeroteca i veure que el 2019 ix la notícia", va apuntar. A més, va detallar que "oficialment" Kosmos va cobrar de l'Aràbia Saudita i no de la RFEF.

En qualsevol cas, Piqué va descartar que això es tracte d'una campanya contra ell: "Jo he eixit de rebot. Al final a qui roben els àudios és a Rubiales i crec que van per ací els tirs. No és habitual que un futbolista estiga involucrat en aquest tipus de negocis i a mi, perquè m'agrada, he de demanar perdó? M'ho passe bé".

També et pot interessar

stats