Pepe Bordalàs, triat millor entrenador espanyol 2017-2018

El Comité d'Entrenadors espanyols ha considerat Bordalàs el millor entrenador en Primera i Vicent Moreno, el del grup III de la 2a B.

Bordalàs (dalt, segon per la dreta) i Moreno (baix, última per la dreta)
Bordalàs (dalt, segon per la dreta) i Moreno (baix, última per la dreta) / RFEF

Els entrenadors valencians continuen brillant amb llum pròpia. Als 54 anys, Pepe Bordalàs (Alacant, 1964) ha rebut el reconeixement unànime del Comité d'Entrenadors, que l'ha considerat el millor de la Primera Divisió. Tampoc ha passat desapercebut el bon paper de Vicent Moreno (Massanassa,1974), que va agafar l'històric Mallorca en Segona B i en una temporada l'ha tornat a la categoria de plata.

Bordalàs va ser jugador de les categories inferiors de l'Hèrcules fins als 21 anys. A causa de les lesions es va retirar als 28 i va començar una exitosa trajectòria com a entrenador per la Comunitat Valenciana. Alacant, Benidorm i Eldenc van ser els equips que li van permetre arribar a la Segona Divisió, on va dirigir l'Hèrcules (2004-2005) i l'Elx, on va estar a punt de pujar l'equip a franjaverd a Primera la temporada 2010-2011.

Des del 2016, el cartell de Bordalàs s'ha estés per tot Espanya amb l'ascens a Primera Divisió amb l'Alabés, encara que no el va dirigir l'exercici següent. Al setembre del 2016 el Getafe va despatxar Esnáider en les primeres jornades de la Segona Divisió. Bordalàs va traure l'equip de la zona de descens i va acabar la temporada en el tercer lloc. En els play-offs va eliminar l'Osca i el Tenerife i va obtindre l'anhelat ascens a Primera. La temporada passada va mantindre la categoria sense problemes.

D'altra banda, Vicent Moreno va ser jugador del València Mestalla i del Xerez, on va ser el capità durant onze temporades, en què va passar de jugar en Segona B a la Primera Divisió. A penes penjar les botes li van oferir dirigir en les categories inferiors del Xerez. De Chapín va passar a ser el seleccionador valencià sub-18. Moreno ha entrenat el Nàstic de Tarragona del 2013 al 2016. La temporada passada, amb un equip replet de jugadors valencians, va traure el Mallorca del pou de la Segona B.

També et pot interessar

stats