Pellegrini furga en la ferida del Vila-real (1-2)

Els groguets perden el cinqué lloc i veuen com s'acosten al seté.

Pau es lamenta davant de Fekir i Canales després d'un dels gols del Betis
Pau es lamenta davant de Fekir i Canales després d'un dels gols del Betis / Domenech Castelló (Efe)

Manuel Pellegrini, que tornava a enfrontar-se al club que el va llançar a Europa, s'ha endut els tres punts de l'Estadi de la Ceràmica i ha aguditzat la crisi del Vila-real. El Betis ha guanyat 1-2 i queda a només tres punts dels groguets, que acumulaven quatre empats consecutius, i no guanyen en Lliga des del 8 de gener (0-4 a Vigo).

El Vila-real ha volgut dominar el partit des del xiulet inicial, però no ho ha acabat d'aconseguir contra un Betis que tampoc renunciava a la pilota. El ritme del joc, pausat, semblava que beneficiava més els andalusos, però ni els uns ni els altres traduïen el joc en ocasions de gol. I quan semblava que la primera part moria, d'un no-res ha arribat el gol dels sevillans. Fekir ha aprofitat una assistència de Miranda per a internar-se en l'àrea davant la passivitat de la defensa grogueta, i ha superat Asenjo en el primer llançament a la porteria de l'equip de Pellegrini.

Aquest gol rebut quan ja arribava el descans ha fet mal al Vila-real, que ha començat la represa adormit. Canales, Fekir i Miranda primer i Loren després han pogut ampliar l'avantatge bètic. Era només un avís del que havia de vindre. D'una treta de córner ha arribat el segon gol del partit: Canales ha centrat a l'àrea i Emerson ha rematat davant la mitja eixida d'Asenjo. Tocava remar un poc més.

Emery ha introduït un triple canvi per a tractar de revertir la situació. Raba, Bacca i Estupiñán han entrat per Alcácerer, Baena i Pedraza en el minut 60, i quan a penes portaven uns segons sobre el terreny de joc, l'àrbitre ha assenyalat un penal per mans d'Emerson després de consultar-ho amb el VAR. Gerard Moreno no ha perdonat, i amb el seu tretzé gol en la Lliga, ha retallat distàncies en el marcador. El pitxitxi dels groguets ha empatat el duel poc després, però Joel ho ha evitat amb una gran parada.

El Vila-real ha continuat assetjant la porteria bètica a la recerca d'almenys un gol que els permetera no perdre contra un rival directe en la lluita pels llocs europeus. Però els d'Emery han sigut incapaços d'incomodar els andalusos. Quan tot semblava decidit, Raba ha fet el gol de l'empat en el minut 94, però Gil Manzano l'ha anul·lat, perquè prèviament havia assenyalat una falta sobre Rubén Peña.

Al final, primera derrota com a local en la Lliga i tercera en tota la competició. Aquest resultat, a més, provoca que la Reial Societat l'avance en la classificació i que el Betis, seté, es quede a només tres punts. Sense temps per a lamentar-se, dijous espera el Salzburg en l'anada dels trentadosens de l'Europa League.