Pasqual Donat deixa de ser el delegat del Vila-real CF

L'històric jugador deixa el càrrec per motius personals. Xisco Nadal agafa el relleu.

Pasqual Donat al costat del president.
Pasqual Donat al costat del president.

El potro d'Ontinyent, com afectuosament es coneix a Pasqual Donat, deixa el Vila-real. Ha sigut una decisió pròpia, ho deixa per motius personals després de dues dècades, primer com a jugador i a les últimes temporades com a delegat del primer equip. Se'n va, però sempre tindrà les portes obertes. Pasqual Donat deixa empremta entre els groguets. Com a jugador va fer història en formar part d'aquell equip que va aconseguir el primer ascens a Primera Divisió. El passat mes de maig va rebre la insígnia d'or pel seu treball i dedicació al llarg dels últims 21 anys.

Un jugador de llegenda i una persona estimada al Vila-real CF. Com a futbolista va defensar la camiseta grogueta en huit temporades i quasi 250 ocasions. A la temporada 97-98 va fer realitat el gran somni de tota una ciutat d'entrar en l'elit del futbol. El primer ascens a Primera Divisió. Com a lateral dret, Pasqual va debutar amb 18 anys en l'Alzira en la temporada 1986-87, quan l'equip estava en 2a B. Un any més tard, el Sevilla FC es va fixar en ell. Amb el filial sevillista va jugar tres temporades, i va ser com a jugador del planter sevilista quan va debutar en Primera Divisió la temporada 88-89. El mític Azkargorta, entrenador del primer equip, li va donar l'oportunitat amb 19 anys. Pasqual va jugar els seus primers 57 minuts entre l'elit futbolística en el partit que va enfrontar el Sevilla al Mallorca en terres balears en la jornada 17 el 10 de gener de 1988.

Després de 7 temporades en l'equip del barri de Nervión va fitxar pel Vila-real. Era la temporada 1992-93, Pasqual tenia 24 anys i el conjunt groguet jugava en Segona Divisió. En aquella primera temporada com a groguet, Pasqual Donat va jugar 35 partits. Es convertia ja en tot un referent per a l'afició en la divisió de plata del futbol espanyol. L'esperat ascens va vindre la temporada 97-98. Amb el Vila-real en Primera Divisió, Pasqual Donat va jugar 31 partits, 27 d'ells com a titular.

L'equip no va poder mantindre la categoria i Pasqual, la campanya 2000-2001, va fixar pel Borriana. Era el seu penúltim pas abans de penjar les botes amb l'Alcoià, la temporada 2004-2005 amb 36 anys. Pasqual Donat acumulava 383 partits, 362 com a titular, i 30.621 minuts en els seus peus en categories professionals. A Vila-real no s'havien oblidat d'ell i va agafar altres responsabilitats no molt allunyades dels terrenys de joc. Hi exercia com a delegat del primer equip. Treball que ara deixa per motius personals i que es queda en mans d'un altre dels futbolistes històrics de l'equip, Xisco Nadal, qui ja feia aquesta funció en el Vila-real B.

També et pot interessar

stats