Pas arrere per la permanència (0-1)

El Castelló s'ha vist superat pel Mirandés i ja és penúltim en la classificació.

Cubillas es lamenta per una ocasió fallada
Cubillas es lamenta per una ocasió fallada / LaLiga.

L'entrenador del Castelló, Juan Carlos Garrido, va dir en la prèvia del duel que per a aconseguir l'objectiu calia fer-se forts a l'Estadi Municipal de Castàlia. Però l'equip ha fet un pas arrere per la permanència i ha perdut amb justícia contra un Mirandés superior (0-1). Amb aquesta derrota els orelluts es queden penúltims i sense molt de marge d'error.

Garrido ha tornat a apostar pel seu onze tipus, amb l'única novetat d'un dels fitxatges del mercat d'hivern, Javi Moyano, que ha entrat pel sancionat Rafa Gálvez. La primera part ha sigut un monòleg del Mirandés, que ha dominat el joc i ha tingut les millors ocasions. El Castelló s'ha vist superat i s'ha hagut de limitar a defendre les nombroses envestides dels castellanolleonesos. L'equip de la Plana només les ha contrarestat amb accions aïllades a baló parat que no han intimidat la porteria visitant. Álvaro Campos, amb les seues parades, ha sostingut els orelluts, per a qui la millor notícia en el descans ha sigut el resultat.

Al tècnic valencià tampoc li ha agradat el que ha vist en els primers 45 minuts i ha introduït un canvi d'inici. Yann Bodiger, el segon reforç en aquesta finestra hivernal, ha debutat en substitució d'Arturo per a reforçar el mig del camp. El domini del Mirandés ja no ha sigut tan aclaparador, però el Castelló tampoc ha inquietat l'àrea defensada per Lizoain. Per això, Garrido ha optat per donar entrada a César Díaz i Señé abans del minut 60.

Els canvis han donat un altre aire als alb-i-negres, que a poc a poc han anat aconseguint el domini del joc. I quan millor estava l'equip de la Plana, ha arribat el gol del Mirandés. Un llançament d'Iván Martín des de la frontal de l'àrea s'ha enverinat després de tocar en un jugador orellut i ha superat un Campos que poca cosa ha pogut fer. El gol ha caigut com una poalada d'aigua freda al Castelló, que ja no ha tingut capacitat per a reaccionar. De fet, en els últims minuts, el Mirandés ha pogut ampliar el marcador.

La pitjor notícia per als alb-i-negres és que rivals directes per evitar el descens, com ara el Saragossa, el Cartagena o el Tenerife han guanyat, i això els enfonsa un poc més en la classificació. La nota positiva és que la permanència està a només dos punts, però ja no hi ha molt de marge d'error. La setmana que ve és una obligació sumar els tres punts contra el Fuenlabrada.