El Parlament Europeu acusa la FIFA de corrupta

Demana que Qatar i el màxim organisme del futbol reten comptes per les morts dels treballadors per la preparació del Mundial

Imatge de l'estadi Education City de Qatar
Imatge de l'estadi Education City de Qatar

El Parlament Europeu ha carregat durament contra la FIFA per la celebració del Mundial de Qatar i contra el mateix país del golf pèrsic per la negativa situació pel que fa als drets humans.

Així, la institució europea considera que la FIFA "ha danyat greument la imatge i la integritat del futbol mundial" i que la corrupció per permetre la celebració del Mundial a Qatar és "rampant, sistèmica i profundament arrelada".

A més, també lamenta la mort de milers de treballadors migrants, així com les lesions patides per treballadors durant els preparatius" de la competició i demana que "es reten comptes" per aquestes.

L'Eurocambra també ha fet una denúncia per "la falta de transparència i la clara absència d'una avaluació de riscos responsable" en l'adjudicació del campionat a Qatar el 2010, i demana justícia per a les víctimes de violacions dels drets humans. Segons el país asiàtic, haurien mort unes 50 persones durant les obres del Mundial, però el diari anglés The Guardian xifrava les morts en 6.500.

Finalment, el Parlament sí que reconeix "les reformes que han posat en marxa les autoritats de Qatar per a abordar la governança de la migració laboral" o "reforçar la veu dels treballadors i el diàleg social"; i consideren que els canvis "ja han millorat les condicions de vida i de treball de centenars de milers de treballadors" però que encara queda treball per fer.

També et pot interessar

stats