Paco Peña s'acomiada com a jugador de l'Hèrcules

Paco Peña, anomenat l’etern capità, ha rebut un homenatge per part de l’Hèrcules ja que finalitza la seua trajectòria després de nou temporades.

Paco Peña en un moment de l'acte que s'ha celebrat al Rico Pérez
Paco Peña en un moment de l'acte que s'ha celebrat al Rico Pérez

Paco Peña s’ha acomiadat del planter, la directiva i l’afició herculana en un acte senzill i emotiu. El president de l’entitat blanc-i-blava, Enrique Hernández, ha dit que el que ha aconseguit el jugador no està a l’abast de qualsevol i ha destacat el seu esperit i l’amor per l’equip, que ha manifestat durant aquestes temporades.

El director esportiu de l’Hèrcules, Javier Portillo, ha ressaltat la gran personalitat esportiva i humana de Paco Peña, el compromís amb l’Hèrcules i com li ha ensenyat a afrontar els moments més complicats.

L’esposa del defensa, Laura, ha subratllat la gran etapa que han viscut a Alacant des que van arribar l’estiu del 2009, quan va fitxar per l’Hèrcules.

Peña decidirà el seu futur en els pròxims dies

Paco Peña ha volgut fer un agraïment a tota la gent que ha conegut en la llarga etapa en l’Hèrcules. Ha dit que se li ha quedat un objectiu per complir, perquè haguera volgut pujar amb l’equip a la Segona Divisió. El defensa ha afegit que se’n va de l’Hèrcules d’una manera trista en no haver jugat aquesta temporada la promoció d'ascens i no deixar el club en la categoria que es mereix.

El jugador de Jerez de los Caballeros decidirà el seu futur en les pròximes setmanes. Baralla diferents opcions, una d’elles l’oferta de l’Hèrcules per a continuar en l’organigrama del club, però tampoc descarta continuar com a jugador en un altre equip, perquè ell pensa que es troba bé i pot seguir en actiu. Tot dependrà del fet que li arribe algun projecte esportiu que el motive. Mentrestant, Paco Peña augmenta els seus coneixements futbolístics i estudia direcció esportiva i es prepara per a ser entrenador. Vol mantindre’s vinculat al món del futbol, en el qual porta més de 20 anys com a jugador.

El record més important, l’ascens a Primera

De tots els partits que ha jugat, el d’Irun, que va suposar l’ascens de l’Hèrcules a la Primera Divisió, li evoca un dels millors records.

Com la primera volta que va jugar en Primera que, segons Paco Peña, va ser espectacular. El defensa recorda els grans partits que va fer l’equip contra el Barça, l’Atlètic de Madrid o el Sevilla, encara que tot va canviar en la segona volta. Paco Peña pensa que si no hagueren baixat a Segona, el club estaria en una situació ben diferent. En les temporades que ha jugat en l’Hèrcules ha conegut molts futbolistes i tècnics, però sobretot guarda un gran record de l’entrenador Esteban Vigo i del seu preparador físic, i del jugador de l’Hèrcules José Luis Miñano, del qual destaca que és un gran futbolista i una gran persona.

El quart futbolista que més partits ha jugat en l’Hèrcules

Paco Peña és el quart jugador que més partit ha disputat en la història de l’Hèrcules. N’ha jugat 316 en les tres categories: Primera, Segona i Segona B. Només el superen Paquito, amb 342; José Juan, amb 355; i Baena, amb 362.

El defensa de Jerez de los Caballeros complirà en juliol 40 anys. Va començar en el Xerez. De l’equip andalús va passar al Llevant, on va jugar quatre temporades. La següent se’n va anar a l’Albacete, club en el qual va disputar tres temporades en Primera. De la capital manxega va passar al Múrcia, club en què va estar tres anys. I en el 2009 va arribar a Alacant, on ha jugat fins al 2018, tota una llarga trajectòria vinculada amb l’Hèrcules. Per aquest motiu anomenen Paco Peña l’etern capità.

També et pot interessar

stats