Paco López: "Tenim tota l'ambició del món, però pensem primer en la permanència"

Paco López ha defensat "l'ambició de la plantilla" per a lluitar per objectius com Europa, però "amb els peus a terra"

Paco López defensa l'ambició del seus jugadors però remarca que l'objectiu no està aconseguit
18 de març 2021 - 19:08

"Ambició", aquesta ha sigut la paraula més pronunciada i sol·licitada en la roda de premsa prèvia al partit que el Llevant jugarà demà al Benito Villamarín contra el Betis (Sevilla, 21:00 h). Un partit que pot marcar el futur més pròxim del club. Amb 35 punts, el Llevant frega la permanència, objectiu estratègic "i el primer objectiu del club", com ha dit l'entrenador valencià del Llevant. "Que els aficionats s'il·lusionen, em sembla "collonut", sensacional, però nosaltres ací, com a professionals, tenim l'obligació de tindre els peus a terra", ha recalcat.

Paco López ha dit que espera un Betis poderós i dominador, "perquè té equip per a lluitar pel que està lluitant", i ha reconegut que no recuperarà per al Villamarín cap dels quatre jugadors lesionats (José Campaña, Gonzalo Melero, Sergio Postigo i Nemenja Radoja. El preparador valencià ha assenyalat que espera que els rumors sobre l'interés del Reial Madrid per recuperar Jorge de Frutos, "no l'afecte" en el seu rendiment amb el Llevant en el que queda de temporada, i ha avançat que espera poder disposar de José Campaña, lesionat des de finals de l'any passat, "abans del que esperàvem".

Per últim, Paco ha mostrat el seu "orgull" de poder passar a la història del club com el tècnic que més partits ha dirigit al Llevant (129, empatat amb Juan Giner), però ha reconegut que "la voràgine de partits i el dia a dia, no ens deixa ni parar-nos a pensar-ho, analitzar-ho i, molt menys, disfrutar-ho".

Us deixem, per temàtica, les declaracions més destacades de Paco López en la roda de premsa de Paco López, previ del Betis-Llevant de demà al Benito Villamarín.

Ambició i Europa

Que l'aficionat s'il·lusione, em sembla collonut, sensacional. S'ho mereixen. Però, nosaltres ací dins, com a professionals, tenim l'obligació de tindre els peus a terra. El primer objectiu del club és la salvació, i encara no l'hem aconseguida. És una realitat absoluta, que no està renyida amb l'ambició. A mi m'han ensenyat a tindre aquest equil·libri en la Lliga. Tenim 35 punts. No hem aconseguit l'objectiu. Abans de pujar el segon escaló, s'ha de pujar el primer.

Nosaltres donarem el màxim, però enfront tindrem un rival que sí que té entre els objectius jugar a Europa i està construït per a abastar aquest objectiu. Ambició, tenim tota la del món, però per favor insistisc: complim el primer objectiu d'aquest club, que és la permanència.

La plantilla està preparada per a lluitar per metes majors. Si al final de la Lliga, la situació et porta a lluitar per metes majors, meravellós. Ara, és parlar per parlar. Als entrenadors ens agrada parlar del pròxim partit, però és el més lògic. Fent una similitud amb la Copa del Rei, quan havíem de jugar els quarts de final, es podia pensar en la final? No, només pensàvem en els quarts de final. Ací és igual. Mentalment, aquest equip està preparat per a guanyar qualsevol, però hem de ser conscients que hi ha equips que et superen en moltes coses.

Jo no crec que el futbolista es deixe anar. Si jo veig que això passa, no jugarà. Ara, cal no confondre perdre un partit o fer un mal partit, com ens ha passat, no molt, però ens ha passat, amb un falta d'ambició. Els reptes ambiciosos cal tindre'ls, per descomptat. Això ho tenim en el dia a dia. Aquest equip ha demostrat que vol créixer i té ambició. Però la forma de créixer de l'equip és des de la humilitat i el treball. Però sabem en quina competició estem. Anirem al Villamarín a guanyar amb les nostres armes. Com parlàrem amb la Copa, lluitarem pel màxim, però des del fet que arribar a Europa no siga una obligació.

El rival, el Betis

Espere un Betis (en el partit d'ací vam ser molt efectius) que porte la iniciativa, perquè amb els jugadors que té està acostumat a jugar des de la possessió i el baló. És un equip molt similar a la Reial Societat, també amb el nivell dels jugadors. Nosaltres jugarem amb les nostres armes, com sempre, i intentarem que, quan arribem a les zones de finalització, intentarem fer-los mal, com ja vam fer en la primera volta. Tot el món sap que serà difícil guanyar el Betis. Esperem jugar un bon partit i no fer un mal partit, com ens ha passat en alguna ocasió, no moltes, com a Sant Sebastià i a Bilbao, els nostres pitjors partits.

Pepelu

Preferisc parlar ara dels que estem ací. A més, aquest és un tema més de la direcció esportiva. Pepelu és un gran jugador molt estimat en el club. Volguérem que jugara i poguera créixer, i ens consta que està fent-ho a Portugal.

De Frutos i l'interés del Madrid

No he parlat amb Jorge de Frutos, ara tenim entrenament i parlaré amb ell. A mi no m'agrada que isquen aquestes coses en aquests moments. Espere que no l'afecte en absolut, n'estic convençut. Respecte al fair play financer, quan arribe el moment de fer alguna operació, no sé si em consultaran o no. A mi m'agafa lluny el tema. Ni puc incidir ni puc fer absolutament res, i tampoc sé el que passarà. Ara, em centre en el que tinc, que és prou. A mi, no em sorprén en absolut l'interés per Jorge de Frutos. És un honor que altres equips es puguen fixar en els nostres futbolistes.

LESIONATS

Tenim les mateixes baixes dels últims partits. A falta de l'entrenament de hui, la resta estan tots disponibles, en principi.

HORARIS LLEVANT

L'horari del partit de l'Osca (divendres, 2 d'abril a les 21:00 h) no m'ha agradat en absolut, però poc podem fer. Bardhi i Vukvecic tenen partits dos dies abans, i no sé si podran fer algun entrenament. A més, en la posició de migcentre on tenim Malsa amb 4 grogues, a una de la suspensió.

RÈCORD HISTÒRIC COM A ENTRENADOR DEL LLEVANT (129 PARTITS)

Em sent molt orgullós, però com que estem en la voràgine i no parem, no et dona temps ni de pensar-ho, valorar-ho ni disfrutar-ho.

JOSÉ CAMPAÑA

Està seguint el seu procés, i va be. Esperem que en poquet de temps puga estar amb nosaltres, tal volta en menys del que pensem estiga amb nosaltres.

També et pot interessar

stats