Els Orriols oloren la salvació del Llevant

Malgrat el nerviosisme, l'equip de Paco López suma tres punts importantíssims contra el Rayo

Els granotes fan pinya després del gol de Vezo
Els granotes fan pinya després del gol de Vezo

La parròquia blaugrana es congregava entorn del Ciutat de València a les 11 del matí per a rebre als jugadors del Llevant. Més que mai necessitaven sentir la calor d’una afició que omplia de gom a gom les grades de l’estadi. En la ment de tots, equip i aficionats, sols un propòsit: sumar els tres punts que suposen un pas de gegant per a seguir en Primera. 

El primer mà a mà de Borja Mayoral, precipitat, tal vegada pel nerviosisme, deixava clares les intencions dels granotes. Van haver d’esperar fins al minut 13 per a materialitzar les il·lusions. Va ser després d’una jugada coordinada. Mayoral s’escapava, Morales esperava prou per a combinar amb Toño, que centrava perquè José Campaña definira. Quart gol en lliga del migcampista. 

A la mitja hora de partit, Morales va tindre l’oportunitat de sentenciar, però l’encert del porter del Rayo, Alberto Garcia, va fer que el comandant no poguera materialitzar des dels onze metres. És el tercer penal que para esta temporada. 

Els de Vallecas, amb més possessió, van tindre les millors oportunitats després de l’errada; la més clara, un contracolp de Raúl de Tomás. En canvi, la claredat era granota. Així va arribar el segon dels llevantinistes. Morales i Campaña aconsegueixen un córner que desemboca en la cabotada ajustada a l’esquadra de Rubén Vezo. 2 a 0 al marcador per a augmentar distàncies.

Combat després del descans

S'agafava amb dents i ungles a Primera un Rayo que va eixir amb moltes ganes després de la represa del partit. Però les estadístiques parlen: només una vegada ha estat capaç de remuntar el Rayo aquesta temporada. 

Va perdonar el Llevant el 3 a 0 en diverses ocasions, però la pressió i els nervis als Orriols es van notar. Producte d’esta situació va nàixer el gol visitant, amb un remat còmode d'Álvaro García. Raúl De Tomás va tindre el gol de l’empat a l’abast, però el partit ja estava descontrolat. Cap dels dos volia tirar la tovallola. L’expulsió d’Embarba per la segona groga complicava més les coses als madrilenys. Amb un home menys, la superioritat del Llevant es va fer notar. Al 85, a la treta del segon córner consecutiu, arribava el gol de la sentència.

Un desaparegut Jason fa acte de presència per a rematar de cap. Bona manera de reconciliar-se amb la parròquia granota. Arredonia el marcador Bardhi al 90. El duel de Pacos s’inclinava del costat valencià. Els de Vallecas s'afonen en la classificació definitivament.

També et pot interessar

stats