Optimisme perquè el Nou Mestalla puga acollir una semifinal del Mundial 2030

A pesar del desacord entre l'Ajuntament i el València CF per a reprendre les obres, la delegació valenciana confia que l'estadi siga una de les seus de la candidatura ibèrica per a la Copa del Món

La Federació espanyola i portuguesa de futbol visiten el Nou Mestalla / Esports À Punt

Ja s'ha presentat el projecte de València per a ser una de les onze seus seleccionades per la RFEF si la candidatura ibèrica per al Mundial 2030 és l'escollida per la FIFA. Primer, amb una visita al Nou Mestalla i després, amb una reunió a les oficines del València CF. 

La delegació valenciana està representada pel director corporatiu del València CF, Javier Solís; el director d'operacions i infraestructures, Christian Schneider; el president de la FFCV, Salvador Gomar; el regidor d'Esports de l'Ajuntament de València, Javier Mateo, i el director general d'Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moyà. Ha fet d'amfitriona als membres de les federacions de futbol espanyola i portuguesa, representades per Jorge Mowinckel, director d'Internacional de la RFEF; María Tato, assessora per a la FIFA World Cup 2030; Gara Cendal, del Departament Operacions de la RFEF; António Laranjo, director de la candidatura 2030, i João Morais i Fernando Monteiro, de la Federació Portuguesa de Futbol.

La jornada ha acabat amb una confiança plena de la delegació valenciana, de la qual València serà part fonamental del Mundial 2030. Consideren que el projecte ha agradat molt i aspiren que el Nou Mestalla puga albergar, fins i tot, una de les semifinals d'aquesta Copa del Món.

Una trobada que ha servit per a tornar a posar de manifest la falta d'acord entre l'Ajuntament i el València CF. El consistori i el club no amaguen que les posicions per a arribar a un acord per a reprendre les obres de l'estadi estan lluny d'acostar-se. 

La visita suposa l'inici del calendari de dates claus per al Mundial. Al juny la FIFA establirà els requisits definitius per a presentar candidatures. A setembre-octubre la Federació Espanyola haurà de triar només onze de les quinze seus presentades, entre altres València. Serà a l'estiu del 2024 quan la FIFA votarà i elegirà quina serà la candidatura definitiva que acollirà el Mundial 2030.

També et pot interessar

stats