El nou Villarreal d’Emery s’estrena a La Ceràmica

Els groguets s’enfronten a l’Osca en el primer partit oficial d’aquesta nova i ambiciosa etapa.

Alcácer controla amb el pit, remata de volea i marca
Alcácer controla amb el pit, remata de volea i marca / @VillarrealCF

El nou projecte del Villarreal, amb Unai Emery a la banqueta i les incorporacions de jugadors com Dani Parejo, Francis Coquelin i Take Kubo, s’estrena oficialment aquest diumenge. La cita és a l’Estadi de la Ceràmica a les 18:30 h contra l’Osca, en un partit corresponent a la primera jornada de lliga.

El tècnic d’Hondarribia ha explicat que veu l’equip “amb bon ritme i il·lusió”, però ha avisat que l’Osca serà “un rival complicat”, tot i que acaba de pujar a Primera. De fet, ha recordat que l’any passat el Villarreal ja va debutar en lliga contra un equip que venia de Segona, i que no va passar de l’empat. Pel que fa als objectius de la temporada, Emery ha dit que treballen “per a fer les coses bé” en les tres competicions.

El Villarreal arriba al duel amb les baixes dels lesionats Alberto Moreno, Carlos Bacca, i també la del defensa argentí Ramiro Funes Mori, encara que va rebre l'alta mèdica la setmana passada. En l’Osca podria debutar l’exporter groguet Andrés Fernández, que ha canviat Vila-real per Osca aquest mateix estiu.

L’equip groguet tractarà de trencar la mala ratxa que acumula en l’estrena d’aquesta competició, ja que no ha sigut capaç de guanyar en els últims cinc començaments de lliga. De fet, l’últim triomf en la primera jornada es remunta a la temporada 2014-2015, quan va guanyar el Llevant al Ciutat de València per 0-2, amb gols d’Uche i Txérixev. Des de llavors, acumula tres empats i dues derrotes en el debut en la lliga.

El Villarreal començarà la competició domèstica com a local per cinquena vegada des que està en Primera, ja que en les 16 anteriors ho ha fet lluny de La Ceràmica. Es dona la circumstància que als groguets se’ls resisteix la victòria quan comencen la lliga a casa: dues derrotes i dos empats, l’any passat contra el Granada (4-4).

Tampoc a Emery se li donen molt bé les estrenes de la lliga, ja que el tècnic basc suma una derrota i dos empats en les tres últimes campanyes que ha entrenat a Espanya. Així, l’últim triomf en la jornada inaugural es remunta a la temporada 2011-2012, quan entrenava el València i es va imposar per 4-3 al Racing de Santander.

Recorda que pots seguir la retransmissió del partit en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda a partir de les 18:30 h, amb Jordi Sanchis, la narració de Xavi Rubert i els comentaris de Xavi Valls.

També et pot interessar

stats