El nou sistema de videoarbitratge, VAR, s'implantarà per primera vegada al campionat de l'Alcúdia

La 35a edició del torneig se celebrarà del 28 de juliol al 8 d'agost.

Presentació de la 35a edició del torneig internacional de futbol Cotif de Alcúdia, a la Diputació de València.
Presentació de la 35a edició del torneig internacional de futbol Cotif de Alcúdia, a la Diputació de València.

La Diputació de València ha sigut l'escenari de la presentació de la 35a edició del Cotif de l'Alcúdia. El camp dels Arcs acollirà de nou dotze dies de torneig i 31 partits que seran per primera vegada controlats a Espanya amb el nou sistema de videoarbitratge, VAR. 20 àrbitres de Primera Divisió i 40 assistents prendran part en la competició, que servirà perquè assagen la utilització d'un sistema que s'implantarà de manera definitiva a la lliga, la pròxima temporada.

Els tècnics comptaran així amb aquest nou servei per a depurar qualsevol dubte de joc, sempre dins els quatre supòsits que la FIFA considera jugades decisives: determinar quan s'ha marcat un gol; si hi ha hagut penal; si una acció és mereixedora de targeta roja, o per a la identificació correcta d'un jugador a l'hora d'imposar una sanció. El camp dels Arcs disposa ja de diverses càmeres col·locades de manera estratègica i el control es fa des d'una sala específica, on estarà prohibit entrar i eixir des de mitja hora abans del partit fins mitja hora després del final.

Deu seleccions de quatre continents

En la present edició del Cotif participaran les seleccions de l'Argentina, el Marroc, Veneçuela, Mauritània, l'Uruguai, Qatar, l'Índia, Rússia, Costa Rica i la selecció valenciana, l'única formació nacional en el camp dels Arcs. D'altra banda, tindrà lloc el Cotif femení Cañamas Taronja, amb la participació de les seleccions de l'Índia i el Marroc, així com del Llevant UE, el Madrid, CF i la Fundació Albacete i se celebrarà el Cotif Promeses, un viver per als captadors dels grans clubs nacionals.

La 35a edició del Cotif ha sigut presentada pel president del torneig, Eliseu Gómez, junt a la diputada d'Igualtat i Esports, Isabel García; l'alcalde de l'Alcúdia, Andrés Salom, i l'àrbitre Juan Martínez. Entre els assistents ha destacat la presència del president del València, CF, Anil Murthy, i del president d'honor del Llevant UD, Paco Fenollosa, que han mostrat així el seu suport al torneig internacional.

També et pot interessar

stats