Nou naufragi de l'Elx davant del Barça (0-2)

Rigoni ha tingut l'empat en un mà a mà que ha resolt Ter Stegen.

Els jugadors del Barça celebren un gol al Martínez Valero
Els jugadors del Barça celebren un gol al Martínez Valero / Efe.

Decepció. L'Elx s'acostuma a perdre i això és molt perillós. Aquest diumenge ha caigut merescudament davant d'un teòricament esgotat FC Barcelona per zero gols a dos. I el que és pitjor, pràcticament sense oferir resistència.

Sense intensitat, sense pressió ni actitud, els d'Almirón han pecat de candidesa i han deixat escapar tres punts, de nou, del seu estadi. S'allarga el període sense guanyar des del 23 d'octubre, quan els il·licitans s'imposaren al València.

Almirón presentava d'inici un plantejament molt conservador, amb Lucas Boyé com a home més avançat i amb la novetat de Mojica per banda esquerra. I ha funcionat, l'Elx ha injectat l'anestèsia al Barça, que fins a la mitja hora de partit no s'ha despertat.

Així, en el minut 29, Dembelé disparava fora, molt ajustat, al pal dret de Badia un baló que procedia del córner. Busquets i el jove Pedri ho intentaven en les dues jugades següents amb la mateixa sort. En el primer cas, la pilota era blocada per Badia i en el segon, se n'anava fora.

Restaven sis minuts per al descans quan Braithwaite assistia al segon pal des de banda esquerra. De Jong, embotit entre Mojica i Diego González, tocava subtilment el baló per a anotar-se'n l'autoria. Amb la llanda oberta, per a l'Elx només hi ha hagut temps de fer una jugada d'atac en la qual Josan ha disparat perquè Ter Stegen aturara el baló en dos temps.

Al contrari de l'esperat, l'Elx tampoc ha afegit una marxa més al seu joc en la represa. Mateix patró i mateix resultat. Domini del joc del Barça que, de tant en tant, progressava per qualsevol de les dues bandes a plaer per a crear perill en centrades a l'àrea xicoteta.

Se suposa que Almirón confiava en la típica jugada aïllada de perill del seu equip per a anotar. Un recurs que li va eixir bé a l'inici de la competició. I ha arribat, sí: mà a mà de Rigoni que Ter Stegen ha tret amb la cama dreta al més pur estil de porter d'handbol. Aquest hauria d'haver sigut el gol de l'empat.

A partir d'ací, de nou domini del Barça i exhibició d'Edgar Badia, que ha salvat almenys dues molt ocasions clares a Trincao. La primera, per baix, amb un tir dur, i la segona, en desbaratar una rematada de cap després d'una centrada de Griezmann.

Semblava, fins i tot, que Almirón es conformava amb el resultat de 0-1, perquè no hi havia constants vitals en el joc franjaverd. Davant l'apatia, en una altra jugada per banda dreta, De Jong progressava sense oposició, centrava al punt de penal i Riqui Puig, que no supera el metre setanta, rematava de cap entre dos defenses de l'Elx. Dos a zero i final.

Situació complexa que s'accentua amb el triomf del rival per la permanencia, l'Osasuna, davant del Granada. L'Elx és penúltim amb 17 punts.