La candidatura de València per al Mundial 2030, enlaire

El club ha acceptat sobre la botzina les condicions de la RFEF, que tracta d'ampliar el nombre de seus

A l'Ajuntament de València continuen sense posar-se d'acord PP i Vox

Imatge del nou estadi de Mestalla
Imatge del nou estadi de Mestalla

València podria quedar-se fora del Mundial 2030. El club ha sol·licitat 'in extremis' la inclusió del nou Mestalla com a seu mundialista en la candidatura i la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) tracta d'ampliar d'11 a 13 eixes seus. Ara depén de l'acceptació dels altres països que integren la candidatura: el Marroc i Portugal. La FIFA tindrà l'última paraula. 

Fonts del València consultades per À Punt Mèdia confirmen que el club ha acceptat, mitjançant correu electrònic, els requisits de la Reial Federació Espanyola de Futbol per a ser seu del Mundial, encara que primer s'han de solucionar els problemes que té la FIFA amb altres quatre candidatures espanyoles més per a firmar l'Stadium Agreement, el document que necessita per a confirmar que una ciutat és seu del mundial.

Alguns clubs com el Barcelona, el Reial Madrid, l'Atlètic de Madrid o l'Athletic Club, que acullen museus o concerts als seus estadis, com el València, consideren excessives algunes clàusules com, per exemple, el termini de tres mesos que la FIFA vol tindre'ls a disposició.

El València ha fet un pas endavant confiant a un possible acord entre el PP i Vox a l'Ajuntament de València per a aprovar les fitxes urbanístiques i les llicències d'obra del nou Mestalla, un acord que podria fer-se oficial en el ple del mes de juliol.

De moment, sense acord a l'Ajuntament

Este divendres, el portaveu de Vox al consistori, Juanma Badenas, ha assegurat amb relació a un possible acord entre el PP i el seu partit sobre el nou Mestalla que la seua formació "mai" estarà a favor que "es reconeguen drets urbanístics a Peter Lim" i ha recalcat que el que no s'ha fet en quinze anys, "com es resoldrà amb una moció d'urgència".

Per la seua part, Juan Carlos Caballero, portaveu popular de l'Ajuntament de València, afirma que "encara hi ha temps", encara que insisteix que el Mundial "no condicionarà la posició de l'Ajuntament" a l'hora d'exigir a Peter Lim que complisca amb València.

En l'oposició, s'aposta per mantindre el pols contra el màxim accionista del club de Mestalla. Papi Robles, de Compromís, demana recuperar l'informe que exigeix "responsabilitats econòmiques al València" mentre que Borja Sanjuan, del PSOE, diu que l'alcaldessa, María José Catalá, busca salvar els drets de Lim i li fa igual "qualsevol estadi".

També et pot interessar

stats