El Nou Mestalla compleix 10 anys paralitzat

El 15 de març acaba el termini per a vendre els solars de l’actual estadi i recaptar diners per a finalitzar les obres del nou.

VÍDEO | El Nou Mestalla compleix 10 anys paralitzat

Aquest dilluns es compleixen 10 anys de la paralització de les obres del Nou Mestalla. Els treballs de construcció del nou coliseu valencianista començaren el 2007. Un any abans, el que era aleshores president del club, Juan Soler, presentava el projecte per a alçar un estadi 5 estreles UEFA a imatge de l’Amsterdam Arena. Un total de 75.000 espectadors amb els seients coberts, 3.500 places d’aparcament, una pista d’atletisme i una zona d’oci amb un museu del club era la proposta que va presentar el constructor, i que incloïa una façana representativa dels barris de la ciutat de València. 

El 2009, l’esclat de la crisi i l’augment del deute del club obligaren a aturar els treballs, en què ja s’havien invertit més de 125 milions d’euros. Això tirava per terra el somni de celebrar el centenari blanc-i-negre al Nou Mestalla. 

L’any 2013, el president valencianista Amadeo Salvo presentava el segon disseny. Rebaixava l’aforament a 61.500 seients, només un 75% dels quals quedaven coberts, i les places de pàrquing a menys d’un 10%. Renunciava també a les llotges i als restaurants. Però el finançament tampoc va arribar i les obres no es van reprendre. 

A hores d’ara, el club manté obert el termini per a rebre ofertes pel solar de l’estadi actual fins al 15 de març. La reactivació del mercat immobiliari i l’ajuda d’una empresa assessora donen ales a aquesta possibilitat. D’aquesta vindrien els fons per a acabar les obres del nou estadi. 

El despatx Fenwick Iribarren Arquitectos en l’última proposta de disseny, ha rebaixat l’aforament a 55.000 espectadors, 20.000 menys que al projecte inicial, i ha substituït el material de la coberta per un altre més lleuger. També rebaixa el capital pendent per a finalitzar l’obra a uns 90 milions d’euros i ha suprimit la pista d’atletisme interna. A més, el projecte contempla l’edificació d’un poliesportiu pel barri d’Orriols entre els carrers Amics del Corpus i Nicasio Benlloch, i baixos comercials annexos.

Les previsions actuals apunten que la nova seu valencianista estarà conclosa per a la temporada 2021-2022, i en total haurà costat uns 245 milions d’euros. L’actual Mestalla és l’estadi més vell d’un equip de primera divisió de tot Espanya i haurà d’estar derrocat l’any 2023, segons l’acord signat entre el club i l’Ajuntament de València. 

També et pot interessar

stats