Negreira, citat a declarar com a investigat pels pagaments rebuts del FC Barcelona

Els informes determinen que està en facultats de participar en la causa

L'exàrbitre Enríquez Negreira
José María Enríquez Negreira

El jutge ha citat a declarar com a investigat l'exvicepresident del Comité Tècnic d'Àrbitres (CTA), José María Enríquez Negreira, pels pagaments que va rebre del FC Barcelona. Ha conclòs que, malgrat que pateix alguna deterioració de la memòria, conserva les facultats mentals per a ser jutjat. Una citació que està prevista per al 21 de febrer.

Així, després de diversos informes demanats tant per part de l'acusació com de la defensa, s'ha certificat que efectivament està en condicions de participar en la causa i ser part d'aquesta.

A més d'Enríquez Negreira, en la causa pels pagaments del Barça estan investigats el president del FC Barcelona, Joan Laporta, i els seus predecessors en el càrrec Sandro Rosell i Josep Maria Bertomeu, així com altres exdirectius del club blaugrana i el fill de l'exvicepresident del CTA, Javier Enríquez.

El mes de setembre passat, l'instructor va dictar una interlocutòria en què acordava imputar un delicte de suborn als denunciats en el cas Negreira, que se sumava així als de corrupció entre particulars en l'àmbit esportiu, administració deslleial, falsedat en document mercantil i blanqueig de capitals que fins ara se'ls atribuïen.

El jutge sospita que els pagaments del FC Barcelona a l'exàrbitre i al seu fill —prop de 7 milions d'euros entre els anys 2001 i 2018— van poder obeir a una "forma nova de possible retribució il·legítima a àrbitres de futbol", en un context d'una "possible corrupció sistèmica en el si del CTA" en l'època en què Negreira era vicepresident d'aquest organisme.

També et pot interessar

stats