Morata classifica Espanya per a Qatar 2022

La selecció espanyola disputarà la seua setzena Copa del Món de la seua història, la dotzena consecutiva

El migcampista de la selecció  i del València Carlos Soler caboteja una pilota davant Forsberg, de Suècia
El migcampista de la selecció i del València Carlos Soler caboteja una pilota davant de Forsberg, de Suècia / Efe

Espanya estarà en el pròxim Mundial de Qatar 2022 després d'haver-se imposat (1-0) a Suècia, un resultat que la deixa primera del seu grup de classificació i obliga el seu rival a disputar una repesca com a segona.

El partit, jugat a l'estadi de La Cartuja de Sevilla, ha tingut poques ocasions de gol en les dues porteries i s'ha resolt en el tram final gràcies a un gol d'Álvaro Morata, després del rebuig contra el travesser d'un xut de Dani Olmo.

A la selecció de Luis Enrique li valia amb l'empat per a assegurar-se el Mundial per la via directa, mentre que la de Jan Andersson estava obligada a guanyar. El tècnic ha fet sis canvis respecte de l'onze que va guanyar 0-1 Grècia, entre ells els valencians Pau Torres i Carlos Soler. I ha deixat fora de la convocatòria definitiva Pablo Fornals, migcampista del West Ham.

Espanya disputarà el seu dotzé Mundial consecutiu

La selecció espanyola disputarà a Qatar 2022 la seua setzena Copa del Món de la seua història, la dotzena consecutiva. No falla Espanya en una fase final des de l'edició d'Alemanya del 1974, quan va caure contra Iugoslàvia en el Waldstadion de Frankfurt per 1-0 amb gol de Josip Katalinski en el partit de desempat després d'acabar els dos equips empatats a punts i a diferència de gols.

Des d'aleshores Espanya no ha faltat a la cita mundialista. Va començar a l'Argentina 1978 després d’agafar-se la revenja contra Iugoslàvia en l''infern' de Belgrad davant de 100.000 espectadors. A partir de la seua participació a l'Argentina, la selecció espanyola ha sigut una de les fixes en la Copa del Món i després d'exercir d'amfitriona el 1982 ha estat a Mèxic 1986, Itàlia 1990, els Estats Units 1994, França 1998, Corea del Sud-Japó 2002, Alemanya 2006, Sud-àfrica 2010, el Brasil 2014 i Rússia 2018.

També et pot interessar

stats