Mor l’exporter de l’Elx Manuel Pazos als 89 anys

El jugador és considerat el millor porter de la història de l’equip il·licità.

Manuel Pazos va jugar set temporades en l’Elx

El mític porter Manuel Pazos, tota una llegenda en l’Elx, ha mort a la ciutat il·licitana als 89 anys. El guardameta gallec va arribar a Elx procedent de l’Atlètic de Madrid i va estar set temporades en el club franjaverd, equip en el qual va jugar 190 partits.

Pazos va jugar 400 partits en Primera Divisió. Va militar en el Celta, en el Madrid de Di Stefano i Gento i va estar cedit una temporada a l’Hèrcules. Però la seua trajectòria esportiva està lligada a dos clubs: l’Atlètic de Madrid i l’Elx. Va destacar en el club matalafer, entitat en la qual va estar set anys i va guanyar tres títols.

Als 33 anys va fitxar per l’Elx, on es va convertir en un jugador mític. El seus companys li van posar el malnom d’El Conde per la manera de defendre tan elegantment la porteria. Pazos va debutar amb l’Elx el 16 de setembre de 1962 a Altabix contra Osasuna. Va deixar el club il·licità en la temporada 68-69 després de disputar 168 partits en Primera i 22 de Copa i rebre 256 gols.

El porter va ser homenatjat l’any 2013 al Martínez Valero en un partit de Lliga entre l’Elx i l’Atlètic de Madrid. Per a molts, Pazos està considerat com el millor guardameta de la història de l’Elx.

De Manuel Pazos es deia: “Contra el líquid element, contra el vent, contra la seua pròpia defensa, no descansa en cap moment, i les seues actuacions són immenses”.