Mor l'exjugador del València Roberto Gil

Va ser entrenador del València, el Llevant i el Castelló en les dècades del huitanta i noranta

Mor Roberto Gil

Trista notícia per al món de l'esport valèncià. Ha mort l'exjugador del València CF i exentrenador del mateix club de Mestalla, del Castelló i el Llevant, Roberto Gil, als 84 anys.

Roberto va prendre el relleu de Puchades i va formar una gran medular al costat de Paquito durant la dècada dels 60. El de Paterna va viure, com a jugador, una de les millors èpoques de l'equip valencianista amb la Copa del Rei de 1967, que va alçar com a capità, i la Copa de Fires del 62 i 63. A més, també va estar present al principi de la temporada 1971, en què el València va guanyar el títol de Lliga.

En total va jugar en el club onze anys, des de 1959 fins a 1971, però hi va estar vinculat en diverses èpoques de la seua vida. De fet, també va ser entrenador valencianista el 1984, 1985 i 1988; i secretari tècnic de l'entitat.

A més, Roberto Gil també va ser entrenador del Llevant el 1981 i 1982; i del Castelló en dues etapes el 1986 i 1996.

El de Riba-roja va ser, durant diverses temporades, comentarista dels partits de Primera i Segona Divisió per a Canal 9. Valencianista fins la mèdul·la, en sa casa deixa un autèntic museu de records per al valencianisme. Enamorat del seu poble, Riba-roja li ha tornat la seua estima amb homenatges sentits els últims anys. També va ser abanderat en els actes del centenari.

Amb Roberto se'n va una part important de la història del conjunt de Mestalla, un home de club que va fer gran el València. L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, d'on era originari Roberto Gil, ha decretat un dia de dol oficial en memòria de l'exfutbolista.

També et pot interessar

stats