Mor Gento, llegenda del Reial Madrid i exentrenador del Castelló

Paco Gento posa amb les 6 Copes d'Europa guanyades
Paco Gento posa amb les sis copes d'Europa guanyades

Una de les grans figures del futbol espanyol, Francisco Gento, ha mort aquest dimarts als 88 anys d'edat a Madrid. La gran llegenda madridista ha faltat després d'una vida d'èxits i de ser un dels futbolistes amb més títols de la història i, de fet, el que més copes d'Europa té, amb sis.

Gento va dedicar pràcticament tota la seua vida futbolística al Reial Madrid, on va jugar des de l'any 1953 fins al 1971 i va guanyar, a més d'aquests títols europeus, 12 lligues espanyoles, dos títols de copa i la primera Eurocopa de la selecció espanyola de l'any 1964.

Una vegada retirat, Gento va voler dedicar-se a entrenar. Els primers passos a les banquetes els va fer amb el Reial Madrid Castella, però la primera aventura com a professional en aquesta posició va ser, precisament, al CE Castelló.

Gento va dirigir l'equip el 1974, després que descendira a Segona Divisió, en els quals va aconseguir quatre victòries, tres empats i quatre derrotes en els 11 partits que el va dirigir. Després de passar per diversos equips més com a entrenador, el càntabre es va retirar i, des de 2015, era president d'honor del Reial Madrid.

També et pot interessar

stats