El Mirandés acaba amb el somni coper del Villarreal

El conjunt burgalés s'ha imposat per 4-2 i jugarà unes semifinals de la Copa del Rei, per segona vegada en la seua història.

Ontiveros celebra el primer gol del Villarreal
Ontiveros celebra el primer gol del Villarreal / Efe

La història es repeteix. Com ja va passar en la temporada 2011-2012, el Mirandés ha eliminat el Villarreal en la Copa i ha deixat els groguets a les portes d'una semifinal que també hauria aconseguit per segona vegada en la història del club.

Partit boig el que ha tingut lloc a Anduva aquest dimecres. Tres gols han arribat durant la primera meitat. El Mirandés s'ha avançat als 17 minuts de joc gràcies a Matheus Aiàs que, després d'una treta de porteria de Limones, ha aprofitat la prolongació de Merquelanz, s'ha desfet de Sofian Chakla i Funes Mori per a batre Andrés Fernández amb un xut ajustat al pal curt. La resposta grogueta ha tardat només cinc minuts a arribar. Javi Ontiveros ha marcat un autèntic golàs de falta. El llançament del de Marbella ha agafat moltíssim efecte i el porter visitant no ha pogut fer res més que l'estàtua.

El Mirandés no ha abaixat els braços i ha seguit creant perill. Álvaro Rey ha forçat una perillosa falta d'Iborra, que ha vist targeta groga en l'acció, en la corona de l'àrea quan ja havia superat Andrés. Però el llançament de la falta s'ha estavellat a la tanca grogueta.

Ja en el temps afegit, quan es pensava que s'arribaria al descans amb l'empat a 1, el VAR, amb Álvarez Izquierdo, ha fet acte de presència per a apuntar unes mans de Quintillà en una treta des del cantó. De Burgos Bengoetxea ha revisat la jugada i ha xiulat penal. El porter groguet ha endevinat el costat del llançament, però no ha pogut desviar el xut de Martín Merquelanz que significava el 2-1.

En el descans, Javi Calleja ha decidit asseure el debutant Chakla, que no estava tenint la seua nit i, a més, havia vist la targeta groga. Rubén Peña l'ha substituït per a ocupar la banda dreta i Mario ha passat a l'eix de la saga.

Al cap d'onze minuts de la represa, Santi Cazorla, de penal, ha aconseguit l'empat a 2 després d'unes clares mans d'Odei. Però dos minuts més tard, el jugador basc s'ha rescabalat de les mans i ha tornat a avançar el Mirandés.

Calleja donava entrada a Paco Alcácer i Moi Gómez, i el Villarreal es llançava a la recerca de l'empat, fent patir un Mirandés que trobava en Limones el seu salvador.

A huit minuts del final, Gerard Moreno a punt ha estat d'empatar, però la pilota eixia fregant el pal. El domini groguet era clar en els minuts finals, però els d'Anduva no es rendien. Andrés Fernández ha desbaratat una clara ocasió de Merquelanz. Però en el minut 92 ha arribat la sentència de mort per al Villarreal en una contra letal del Mirandés que Antonio Sánchez ha convertit en el 4-2 definitiu. Així, ha trencat definitivament el somni groguet en la Copa del Rei i classifica el Mirandés per a les semifinals del torneig.