Mestalla perd la final de la Copa del Rei l'any del seu centenari

La candidatura del Benito Villamarín s'ha imposat a la del València perquè, segons la RFEF, la proposta del València no complia tots els requisits.

Alfredo Olivares, director de la RFEF, que ha anunciat el Benito Villamarín com a seu de la Copa del Rei
Alfredo Olivares, director de la RFEF, que ha anunciat el Benito Villamarín com a seu de la Copa del Rei / Chema Moya (Efe)

La final de la Copa del Rei no es disputarà al Mestalla. Així ho ha anunciat aquest dilluns la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), a través del seu director de competicions, Alfredo Olivares. Serà el camp del Betis, el Benito Villamarín (amb un aforament de 60.721 persones) qui s'ha imposat a la proposta del València per a la final del 25 de maig.

Olivares ha destacat, en roda de premsa, que la proposta del València "no reunia els requisits mínims", cosa que sí que feia la del Betis, que s'estrenarà com a amfitrió de la final, tot i que serà la quarta vegada que es farà a Sevilla.

El vot de la junta directiva de la RFEF ha estat unànime a l'hora d'elegir la ciutat bètica, amb només dues abstencions (la de la territorial valenciana i la bètica). El primer acte serà el sorteig de les semifinals este divendres.

Sembla que el València només havia presentat una oferta econòmica però no informació sobre la resta de requisits (que inclouen la celebració d'actes lúdics i culturans en un denominat 'Festival del Futbol').

Les bases del concurs establien que les candidatures havien de realitzar una oferta econòmica a la RFEF i oferir un estadi amb un aforament mínim de 45.000 persones assegudes, conjuntament amb un espai emblemàtic de la ciutat (d'entre 5.000 i 10.000 metres quadrats) per a celebrar actes lúdics i culturals del Festival del Futbol.

A més, s'havia de garantir una capacitat hotelera suficient per a albergar els aficionats desplaçats, a preus raonables que no exigiren una estança mínima i proposar mecanismes de reducció del consum energètic i d'emissions de carboni.

D'altra banda, la RFEF ha ratificat que la Copa de la Reina es jugarà a l'estadi de Los Cármenes de Granada, l'11 de maig, amb una capacitat per a 19.436 espectadors.

També et pot interessar

stats