Mestalla espenta Espanya cap a la victòria contra Noruega (2-1)

Rodrigo i Sergio Ramos, de penal, han sigut els autors dels gols de la selecció espanyola.

Rodrigo i Ceballos celebren el gol d’Espanya
Rodrigo i Ceballos celebren el gol d’Espanya / Kai Försterling (Efe)

Quasi 40.000 espectadors han assistit a Mestalla al partit entre Espanya i Noruega. Ha sigut el primer encontre classificatori per a l’Eurocopa 2020. En aquesta fase de classificació, el combinat espanyol està enquadrat en el grup F i s’enfrontarà, a més de contra Noruega, a les seleccions de Malta, les illes Fèroe, Suècia i Romania.

Dos valencianistes, Parejo i Rodrigo, han eixit en l’onze titular de Luis Enrique per a aquest partit. La selecció espanyola ha començat dominant. Els noruecs s’han tancat al seu camp i els espanyols han començat a arribar a la porteria contrària. El gol per a la selecció espanyola ha arribat molt prompte i de la mà de Rodrigo. En el minut 16, Jordi Alba ha jugat per l’esquerra i li ha posat la pilota a la línia de penal al punta valencianista, que ha marcat.

Espanya ha tingut diverses oportunitats més en aquesta primera part. Rodrigo i Morata han disposat de dues bones ocasions però ha faltat punteria. Fins i tot s’ha pogut veure un altre gol d’Espanya, de Jordi Alba en el minut 41, però li l'han anul·lat per fora de joc. Espanya dominava però havia de rematar amb un segon gol.

En la segona part, a la selecció espanyola li ha pesat no haver sentenciat abans el partit. En el minut 65, una jugada aïllada de Noruega ha acabat en un penal comés per

Íñigo Martínez a Bjorn. L'1 a 1 ha arribat a càrrec de Joshua King.

El combinat espanyol ha sabut reaccionar i, en una errada de la defensa de Noruega, el porter Jarstein ha fet penal a Morata, que ha arribat al baló abans que ell. El llançament de Sergio Ramos ha fet pujar el 2 a 1 al marcador en el minut 71. El gol ha donat aire a Espanya, que s’ha plantat amb facilitat a l’àrea contrària per a intentar augmentar la diferència. L’ocasió més clara, una d’Asensio a les acaballes del partit.

Al remat, victòria d'Espanya per la mínima i dos debuts en la selecció, els del Jaime Mata, pitxitxi de la Lliga, i Sergio Canales.