Maradona mor als 60 anys d'una parada cardiorespiratòria

L'astre argentí, un dels millors futbolistes de la història, mor després d'una operació al cap.

Imatge de portada: l'exfutbolista i entrenador argentí Diego Armando Maradona

Diego Armando Maradona, un dels millors jugadors de la història del futbol, s'ha mort este dimecres d'una parada cardiorespiratòria a la Casa del Tigre, de la ciutat argentina de La Plata, on estava ingressat després d'una intervenció quirúrgica.

A Maradona el van ingressar a principis del mes de novembre a causa d'uns problemes de salut, just després de fer els 60 anys. L'astre argentí era en l'actualitat tècnic del Gimnasia y Esgrima de La Plata, últim equip que ha dirigit.

Diego Armando Maradona va nàixer a Lanús, al nord de Buenos Aires, el 30 d'octubre del 1960. Com a jugador, va guanyar el Mundial de Mèxic el 1986, en què va marcar un dels gols mítics de la seua carrera amb un gran eslàlom en un mític partit contra Anglaterra.

Com a jugador, va debutar en Primera Divisió en l'Argentinos Juniors. Posteriorment va firmar pel Boca Juniors, d'on va pegar el salt a Europa, per a fitxar pel FC Barcelona.

Després d'una estada (dues temporades) amb no molt d'èxit a Barcelona, va firmar pel Nàpols, equip amb què va guanyar una lliga i una Copa de la UEFA en les set temporades en les quals va jugar. Després, va jugar en el Sevilla FC, i acabà la carrera en el Newell's Old Boys.

Com a entrenador, va ser el seleccionador de l'Argentina en la Copa del Món de Sud-àfrica, i va entrenar equips de lligues exòtiques, a més del Racing Club i el Gimnasia de La Plata, on era l'actual tècnic.

També et pot interessar

stats