Maradona mor als 60 anys d'una parada cardiorespiratòria

L'astre argentí, un dels millors futbolistes de la història, mor després d'una operació al cap.

Maradona mor als 60 anys d'una parada cardiorespiratòria

Diego Armando Maradona, un dels millors jugadors de la història del futbol, s'ha mort este dimecres d'una parada cardiorespiratòria a la Casa del Tigre, de la ciutat argentina de La Plata, on estava ingressat després d'una intervenció quirúrgica.

A Maradona el van ingressar a principis del mes de novembre a causa d'uns problemes de salut, just després de fer els 60 anys. L'astre argentí era en l'actualitat tècnic del Gimnasia y Esgrima de La Plata, últim equip que ha dirigit.

Diego Armando Maradona va nàixer a Lanús, al nord de Buenos Aires, el 30 d'octubre del 1960. Com a jugador, va guanyar el Mundial de Mèxic el 1986, en què va marcar un dels gols mítics de la seua carrera amb un gran eslàlom en un mític partit contra Anglaterra.

Com a jugador, va debutar en Primera Divisió en l'Argentinos Juniors. Posteriorment va firmar pel Boca Juniors, d'on va pegar el salt a Europa, per a fitxar pel FC Barcelona.

Després d'una estada (dues temporades) amb no molt d'èxit a Barcelona, va firmar pel Nàpols, equip amb què va guanyar una lliga i una Copa de la UEFA en les set temporades en les quals va jugar. Després, va jugar en el Sevilla FC, i acabà la carrera en el Newell's Old Boys.

Com a entrenador, va ser el seleccionador de l'Argentina en la Copa del Món de Sud-àfrica, i va entrenar equips de lligues exòtiques, a més del Racing Club i el Gimnasia de La Plata, on era l'actual tècnic.

També et pot interessar