Manu Vallejo rescata un punt per al València (2-2)

L'equip de Javi Gracia ha empatat un duel sense futbol però amb gols i no guanya des del 8 de novembre.

Els jugadors del València celebren el gol de Carlos Soler
Els jugadors del València celebren el gol de Carlos Soler / Kai Försterling (Efe)

A l'hora de dinar toca, això mateix, dinar. No és hora de jugar a futbol. I si apareix el València en el camp, ni una cosa ni l'altra. Ni es dina ni es veu futbol. El València ha empatat un duel sense futbol però amb gols (2-2), en què l'Athletic Club ha remuntat el gol inicial de Carlos Soler i una errada d'Unai Simón ha permés l'empat de Manu Vallejo.

El primer plat, la primera part, apareix en la taula sense joc, sense oportunitats, sense sal. Fins al minut 23. En aquest moment, la mutació. Racic xuta des de la frontal, el baló rebota en el pal. Maxi enganxa el rebuig, intenta rematar, el toca Dani García i cau en l'àrea com si l'hagueren matat. Ell és així de dramàtic. Carlos Soler ha xutat el penal ha amb què arribat el primer gol del dinar..., del partit. En la següent jugada Yuri ha pogut empatar però Jaume Doménech ha volat per a evitar-ho.

La segona part ha començat amb un altre esglai. Després de la treta d'un córner, Unai ha controlat dins l'àrea. El xut fort i ras l'ha rebutjat Jaume Doménech. L'acció ha acabat en gol de Williams però des de la posició de fora de joc.

L'Athletic espentava i espentava fins que una altra centrada de Yuri l'ha rematada Villalibre. És l'empat. Ara sí, vàlid. Minut 54. I què ha fet el València? Pressionar el rival? Buscar amb desesperació el gol de la victòria? No, res d'això. S'ha tancat en l'àrea.

El duel transitava pel minut 77 quan Muniaín ha conduït el baló literalment sobre la línia de fons. Ha salvat la primera entrada de Lato però no la següent de Racic. I l'acció ha acabat en el segon penal del dinar, perdó, del partit. Raúl García ha marcat. 1 a 2.

Un autèntic aficionat al futbol, visceral i impulsiu, en aquest moment pot haver canviat de canal, ha apagat la tele o se n'ha anat a la cuina a buscar unes postres. Es deu haver perdut l'empat. Perquè el 2 a 2 ha arribat de seguida. Treta de falta des de l'esquerra, llançament fàcil per al porter. Unai Simón ha allargat el puny per a rebutjar i ha colpejat a l'àire, ha colpejat a res. En el segon pal, tot sol i de cap, ha rematat Vallejo. El jugador de menys estatura sobre el terreny de joc.

I així s'ha acabat el partit de l'hora de dinar. Amb un repartiment de punts, amb 4 gols, amb la sensació que tocava guanyar i s'ha estat a punt de perdre. Sí, però al final, no. I el València només empata i no guanya des del 8 de novembre. No sap, o no pot.