El València torna a encendre les alarmes (1-0)

Diakhaby no ha posat en la foto de la campanya de la Lliga i de la RFEF en contra del racisme

Kang-in Lee ha fet la centrada que ha acabat amb gol del Mallorca
Kang-in Lee ha fet la centrada que ha acabat amb gol del Mallorca / Cati Cladera (Agència Efe)

El València no fa els deures a Son Moix, se'n torna de Mallorca amb una derrota, 1-0, i amb l'ansietat que provoca saber que s'ho jugarà tot a Mestalla contra un Espanyol que també es juga la vida. Un partit vital per als dos equips, amb la permanència en joc, i, segurament, amb la graderia d'animació tancada perquè no s'ha admés la petició de suspensió cautelar de la sanció imposada.

La primera part ha transcorregut amb domini valencianista, però amb més voluntat que idees per a trencar la defensa ben organitzada del Mallorca. L'oportunitat més clara per part del València ha vingut al minut 30, quan Diego López, en semierrada, rematava una pilota que el porter del Mallorca, Rajkovic, ha tret amb el peu in extremis.

La tímida rèplica local ha vingut en el minut 44, amb una arribada que Mamardashvili, fins a aquest moment espectador de luxe, ha tret sense molta dificultat. Res més han oferit els primers 45 minuts. A vestidors i el marcador sense estrenar.

Després d'una primera part de baixes revolucions, era necessari pujar la intensitat perquè la victòria deixava la permanència sentenciada. Però els de Baraja han començat la segona meitat amb les pulsacions igual de relaxades, controlant la situació, però sense inquietar la porteria d'un Mallorca que no es jugava res.

Amb aquesta parsimònia s'ha arribat al fatídic minut 64, on Kang-in Lee ha fet una centrada des de la banda i Muriqi ha rematat de cap, a plaer, per a fer l'1 a 0. Alarmes enceses i preses en el València.

A la desesperada, en el minut 67, ha vingut una oportunitat clara per al València, una centrada de Thierry que Hugo Duro ha rematat blanet. En el minut 75, Baraja tornava a temptar l'èpica i ha donat entrada a Cavani i Alberto Marí. Minuts abans també hi havia entrat Kluivert. Precisament el neerlandés ha tingut la més clara del València en tot el partit. Una jugada personal en el minut 80 amb un remat ras i potent que Rajkovic ha solucionat amb reflexos.

La pólvora del València no ha donat per a més i la traca final s'haurà d'encendre diumenge a Mestalla contra un Espanyol que també s'hi juga la vida. Resten dues jornades dramàtiques en la lluita per no baixar a Segona.