L'Elx mereix molt més a Valdebebas (2-1)

Karim Benzema ha capgirat el marcador en l'últim moment i ha neutralitzat el gol de Dani Calvo.

Els jugadors de l'Elx es lamenten després d'un dels gols del Madrid
Els jugadors de l'Elx es lamenten després d'un dels gols del Madrid / Kiko Huesca (Efe)
Natxo Lara
13 de març 2021 - 18:57

L'Elx ha merescut molt més en la visita a Valdebebas, on ha perdut en el descompte contra un Reial Madrid que havia deixat part del seu equip titular en la banqueta pensant en el partit de dimecres en Champions contra l'Atalanta.

Zidane ha hagut de recórrer l'últim quart d'hora a Modric en les centrades a l'àrea per a revolucionar un partit que l'Elx havia madurat i cuinat molt lentament. Benzema, amb una efectivitat impressionant, ha anotat els dos gols en l'últim trram de partit quan ja es mastegava la tragèdia a la casa blanca.

L'Elx ja havia tancat una gran primera part en què no només ha superat amb èxit les incursions, sobretot per la banda dreta, de Vinicius i la presència letal de Benzema en la posició de 9, sinó que també havia obtingut el control del partit quan el rellotge superava els 25 minuts.

L'Elx, valent, eixia al contracolp descaradament i creava ocasions clares que, almenys, feia endarrerir les línies madridistes. Les millors opcions per a l'Elx s'han donat en la primera part. Sense cap dubte, la de Boye en el 42, quan Mojica li posava una assistència fantàstica als peus. Quan preparava el tret letal, Courtois li robava –literalment– el baló. Abans, el mateix porter de vora dos metres, li agafava a Carrillo el baló un metre per damunt del cap quan ja es veia el gest del remat a porta.

El Madrid, que jugava a ràfegues, a punt estava de marcar per obra de Benzema, que engaltava sense pensar-ho dues vegades una centrada de Vini. Per sort per als d'Escribá, el baló eixia mig metre a l'esquerra de la porta de Badia.

Amb el balanç de 0 a 0 i amb Barragán camí de la banqueta amb molèsties a l'abductor, arrancava la segona part on passaria de tot.

El col·legiat, Figueroa Vázquez, i el VAR, deixaven córrer el xiulit d'un penal de Ramos sobre Raúl Guti. La jugada estava precedida per una ocasió claríssima de Carrillo, que malbaratava el porter belga del Madrid. Dos minuts després saltava la sorpresa. Treta de cantonada de Morente i Dani Calvo marca de cap. Segon gol (el primer li'l va fer a l'Eibar) des que ha arribat Escribá. L'Elx posava el Madrid sobre les cordes i Zidane es veia obligat a cridar el Seté de Cavalleria. Modric, Rodrygo, Hazart i Kroos eixien per a capgirar el marcador amb un Benzema absolutament letal.

Efectivitat absoluta d'un Reial Madrid que marcava dos dels tres trets que emmarcava entre els tres pals en tot el partit. El primer, en cabotejar una centrada perfecta de Kross, i el segon, ja en el 90, de volea i amb l'esquerra en completar una paret amb Rodrygo. Imparable.

Així doncs, molt bona imatge, bon partit i, sobretot, actitud que apunta a pensar i creure que la salvació és possible. L'Elx no caurà als llocs de descens si l'Eibar no guanya a La Ceràmica contra el Vila-real.