El Llevant remunta contra l'Athletic i Paraluta salva la victòria en el descompte (2-3)

Meritori empat del València contra l'Atlètic de Madrid que li permet eixir del descens, gràcies a la derrota del Vila-real.

Eva Navarro
Eva Navarro ha sigut titular amb el Llevant per primera vegada des que es lesionà / Athletic Club

El Llevant ha guanyat l'Athletic en la seua visita a Lezama en un partit en què va passar de tot: les llevantinistes han igualat en dues ocasions el marcador, les locals s'han quedat amb una jugadora menys i Paraluta ha atallat un penal en el minut 93.

Dos minuts ha necessitat Lucía García per a avançar l'Athletic. Al quart d'hora de joc, la granota Gio ha caçat un rebuig de la defensa basca després d'un tir d'Eva Navarro, titular per primera vegada des que es lesionà, per a empatar el partit. Però Garazi Murua ha tornat a avançar l'Athletic abans de la mitja hora de joc.

Després del descans, el Llevant ha sigut superior i això s'ha vist reflectit en el marcador, primer amb l'empat, obra de Leyre Baños, que ha colpejat un centre arrere de Toletti. L'Athletic s'ha quedat amb una jugadora menys per l'expulsió directa a Valdezate i, arran de la falta, ha arribat la remuntada amb un enviament de Toletti que ha rebotat en el pal abans d'entrar.

En el temps afegit hi ha hagut penal a favor de les locals, però Paraluta ha endevinat la direcció del xut de Garazi i ha assegurat la victòria granota, gràcies a la qual el Llevant es col·loca en tercera posició de la classificació.

Un aguerrit València resisteix contra l'Atlètic (1-1)

El València ha aconseguit un patit empat contra l'Atlètic de Madrid després que Marta Carro empatara el gol inicial de Thembi Kgatlana. La defensa de les d'Andrea Esteban ha aguantat en la segona part les constants arribades de Ludmila i Deyna i una consistent Enith, la portera valencianista, ha salvat el seu equip un dia més.

Segon partit consecutiu sense perdre a Paterna per a l'equip blanc-i-negre, que suma el seu cinqué punt de la temporada i, amb les derrotes de Rayo i Vila-real, ix de les posicions de descens.

La valencianista Esther tracta de furtar-li el baló a una jugadora rival
La valencianista Esther tracta de furtar-li el baló a una jugadora rival / Atlètic de Madrid

El Madrid furga en la ferida del Vila-real (0-3)

El Vila-real ha accentuat la seua mala dinàmica en ser golejat 0-3 pel Madrid CFF, una derrota que deixa l'equip groguet sense puntuar per sisé partit consecutiu.

Després d'un calendari molt exigent en el qual l'equip de Sara Monforte ha encadenat partits contra cinc dels sis primers classificats de la taula, aquest dissabte el Vila-real tornava a jugar a casa -no ho feia des de fa més d'un mes- amb necessitat de sumar per a intentar eixir del pou. En la primera mitja hora del duel, el Vila-real ha sigut superior al conjunt madrileny, però, en el minut 34, Silvia Rubio ha avançat a les visitants amb un tir llunyà. En el tram final del partit, Rubio ha tornat a marcar i Geyse ha fet el tercer.

La setmana que ve les jugadores groguetes tindran doble compromís, ja que dimecres rebran el Granadilla Tenerife en el partit de la jornada 5 que es va ajornar per la impossibilitat de l'equip canari de volar pel volcà de la Palma. El cap de setmana tornaran a jugar com a locals, per tercer partit seguit, i ho faran contra el Sevilla.

Una jugadora del Vila-real disputa una pilota aèria amb la portera del Madrid
Una jugadora del Vila-real disputa una pilota aèria amb la portera del Madrid / LaLiga