Luis Rubiales és el nou president de la Federació Espanyola de Futbol

Va ser jugador del Llevant, és advocat i els últims anys ha presidit l'Associació de Futbolistes Espanyols.

Luis Rubiales, nou president de la Federació Espanyola de Futbol
Luis Rubiales, nou president de la Federació Espanyola de Futbol / EFE

"Ho donarem tot, com quan saltem al camp". Són les paraules emocionades de Luis Rubiales després que l'hagen elegit president de la Federació Espanyola de Futbol. S'ha imposat per majoria absoluta a l'altre candidat, Juan Luis Larrea. 80 vots per a Rubiales, 56 per a Larrea, i 1 vot en blanc. És el resultat de la votació d'unes eleccions que han tingut lloc a la Ciutat del Futbol de Las Rozas.

Luis Rubiales va ser jugador del Llevant i president de l'Associació de Futbolistes Espanyols, càrrec que va abandonar per a poder presentar-se a aquestes eleccions. L'arribada de l'exllevantinista a la presidència de la Federació Espanyola posa punt final als 29 anys de l'era d'Ángel María Villar, que va ser president des del 1989 fins que va haver d'ingressar en presó com a conseqüència del cas Soulé. Des d'aleshores, la Federació Espanyola de Futbol es va quedar sense representació internacional. El mandat de Luis Rubiales acabarà el 2020, any en què totes les federacions han de triar president.

Jugador de futbol, capità del Llevant, advocat i ara president

Luis Rubiales va nàixer a Las Palmas de Gran Canaria el 1977. La seua vida sempre ha estat vinculada al futbol.  Als 14 anys va debutar en Tercera amb el Motril. També ha sigut jugador del filial del Mallorca i de clubs com ara el Lleida, el Xerez i el Llevant. Va ser capità de l'equip granota en una etapa complicada, al 2008, quan els jugadors granotes es van declarar en vaga per impagaments. I va acabar la seua carrera al futbol en actiu a l'Alacant i el Hamilton escocés.

També en l'Associació de Futbolistes Professionals va abanderar juntament amb Iker Casillas i Carles Puyol, d'entre altres, una vaga per a reclamar un deute de 50 milions d'euros que afectava més de 200 jugadors. Finalment s'hi va arribar a un acord. Però aquest any, el 2012, l'inici de la Lliga es va retardar. Ara, amb el nou càrrec, haurà de veure el partit des de l'altre costat i apropar-se a les patronals de clubs de futbol.

Té el títol d'advocat i està acostumat a dirigir equips. Luis Rubiales assegura que el treball en equip, l'esforç i la passió son les màximes del seu treball. Hui davant l'Assemblea que li ha donat una confiança majoritària ha dit "hem aconseguit fer un pas endavant, hem de ser ambiciosos i respectuosos. Ho donarem tot, com en el camp. Serem una federació líder i no ens guanyaran en treball. Ho he dit i ho repetisc, el canvi és imparable" .

Carisma, esperit competitiu i capacitat de lideratge. Així és el nou president de la Federació Espanyola de Futbol. 

També et pot interessar

stats