Luis García Plaza, un rodamon de les banquetes

Després d’haver entrenat l’Elx, el Llevant i el Vila-real, i de provar als Emirats Àrabs Units i a la Xina, ara triomfa amb el Mallorca.

Luis García Plaza, durant l'entrevista

Luis García Plaza ha aconseguit amb el Mallorca el seu segon ascens a Primera Divisió, després del que va obtindre amb el Llevant la temporada 2009-2010. Però la seua carrera en les banquetes no ha sigut precisament una bassa d'oli.

El tècnic madrileny va dirigir l'Altea, el Vila Joiosa i el Vila-real B. I amb només 34 anys acceptà entrenar l'Elx en Segona Divisió, una experiència per a la qual no estava preparat, segons reconeix ell mateix. Després d'una temporada històrica en el Benidorm va fitxar per un Llevant immers en una profunda crisi econòmica en què, sorprenentment, va aconseguir el primer ascens a la màxima categoria del futbol estatal. Més tard, va entrenar el Getafe i va provar en països tan exòtics com els Emirats Àrabs Units, l'Aràbia Saudita i la Xina. Al desembre de 2018 tornà a Espanya per a dirigir el Vila-real, però l'etapa va ser massa curta.

Ara, aquest autèntic rodamon de les banquetes tornarà a entrenar en Primera Divisió amb el Mallorca, equip amb què ha aconseguit l'ascens des de Segona.

També et pot interessar