Luis Enrique reacciona, Morata remata i la selecció jugarà la final four

La selecció espanyola jugarà la final four de la Lliga de Nacions gràcies al gol de Morata i les intervencions d'Unai Simón

Morata celebra el gol davant Portugal
Morata celebra el gol contra Portugal / RFEF
27 de setembre 2022 - 23:12

Per segon any consecutiu la selecció espanyola jugarà la final four de la Lliga de Nacions gràcies a un gol de Morata en el minut 88, a tres intervencions magistrals d'Unai Simón i a un Luis Enrique que, malgrat els dubtes que va generar l'equip en el partit contra Suïssa, ha sabut reaccionar per a portar la 'roja' a la lluita per un títol. I tot amb el Mundial a la vista.

Després de la derrota contra Suïssa, Luis Enrique estava obligat a fer canvis i ha tret un onze carregat de canvis, sense Pedri ni Gavi, però amb la presència de Morata en la davantera i la titularitat de cinc valencians, Gayà, Guillamón, Ferran Torres, Pau Torres i Carlos Soler. L'objectiu era guanyar el control del partit però, sobretot, crear més perill en la porta rival. Els plans no han eixit en els primers 45 minuts. La 'roja' s'ha vist superada per una Portugal que ha estat prop d'avançar-se en el marcador amb dues oportunitats desaprofitades per Bruno Fernandes. Amb el marcador sense inaugurar el partit ha arribat a la fi de la primera meitat.

No li'n quedava una altra a la 'roja' que eixir per totes en la segona part si volia estar en la final four de la Lliga de Nacions. D'eixida Luis Enrique apostava per Busquets i deixava en la banqueta Guillamón. Més tard s'hi han incorporat Gavi, Pedri, Nico Williams i Yeremy Pino. La selecció espanyola dominava, però sense posar en perill la porteria portuguesa. A la 'roja' li costava acabar les jugades.

El partit estava estancat amb una Portugal molt conservadora. Només un toc de genialitat podia trencar la igualtat. Qualitat i sort s'han conjurat en el minut 88. Carvajal posa en l'àrea una pilota directa al cap de Nico Williams qui pentina perquè Morata espente la pilota al fons de la xarxa portuguesa. Era el 0 a 1 a només dos minuts per al final. Cristiano Ronaldo encara ha donat un esglai d'última hora, però Unai Simón s'ha encarregat de certificar la classificació per a jugar, per segon any consecutiu, la final four de la Lliga de Nacions.

El títol es disputarà al mes de juny als Països Baixos i al costat dels amfitrions i la selecció espanyola també jugaran Itàlia i Croàcia.

També et pot interessar

stats