Luis Enrique deixa la selecció espanyola

El substitueix en el càrrec Robert Moreno, fins ara segon entrenador.

Luis Enrique, en una imatge d’arxiu
Luis Enrique, en una imatge d’arxiu / Efe

Luis Enrique Martínez no seguirà exercint com a entrenador de la selecció espanyola de futbol. Així ho ha anunciat el president de la Federació, Luis Rubiales, en la roda de premsa on ha comparegut junt amb el director esportiu, José Francisco Molina. El substitut de Luis Enrique serà el fins ara segon entrenador, Robert Moreno, que s’havia posat al davant de la selecció des que l’entrenador asturià deixà el càrrec momentàniament.

El 26 de març, la Federació Espanyola de Futbol anuncià l’absència de Luis Enrique de la banqueta poc abans de disputar-se el partit Malta-Espanya, classificatori per a l’Eurocopa del 2020. En el comunicat van fer referència a “motius familiars de força major”.

Luis Rubiales ha començat la roda de premsa anant directament al gra: “Luis Enrique comunica que no continua com a seleccionador“, i tot seguit ha agraït la discreció i el respecte a la intimitat de l’entrenador que han demostrat els mitjans de comunicació. “Heu respectat aquesta situació i us demanem que continueu fent-ho”. El president de la Federació ha volgut agrair el paper de Luis Enrique en la roja: “Jo he de donar-li les gràcies, s’ha portat amb nota de deu amb la Federació. No podem fer-li cap retret: al contrari, hem aprés molt d’ell, hem estat molt units a ell i seguim estant-hi, i li he transmés que sempre tindrà obertes les portes de la selecció”.

Rubiales ha destacat que aquests són “moments de tremenda dificultat per un cas familiar” i també ha volgut encoratjar el nou seleccionador, a qui considera el més apte per a traure la situació avant: “Robert va afrontar el repte amb molta professionalitat. Tant Molina com jo estem convençuts que és la millor opció per a ocupar la banqueta de la selecció”.

Amb aquest anunci, Luis Enrique deixa la selecció abans d'un any des que hi va arribar, el 9 de juliol de 2018, quan Rubiales va anunciar el nomenament del tècnic asturià en substitució de Fernando Hierro, que renuncià al càrrec després del Mundial de Rússia.

Durant l'etapa com a seleccionador, Luis Enrique ha dirigit el combinat nacional en huit partits, amb un balanç de sis victòries i dos derrotes, vint-i-un gols a favor i nou en contra.

També et pot interessar

stats