Llum verda a la vacunació de la selecció espanyola

Els 22 internacionals, el cos tècnic i el personal de la Federació que treballa amb la selecció absoluta han donat negatiu en les proves PCR que els han fet aquest dimecres

La selecció espanyola en una xarrada en un entrenament
La selecció espanyola en un entrenament

El Ministeri de Sanitat ha confirmat a À Punt que assumeix entre les seues competències la mesura de vacunar a la selecció espanyola de futbol i a tota l'expedició que participarà en l'Eurocopa que comença aquest dissabte dia 11 de juny, pel fet que aquesta "representa al grup d'esportistes que, representant al nostre país, participarà en competicions internacionals, com ja ocorre amb la selecció olímpica".

D'aquesta manera es posa fi a un debat que va començar a partir del contagi de Sergio Busquets i que posava en perill la seua participació en el campionat. Un fet que es complicava encara més amb el positiu de Diego Llorente aquest dimarts.

La vacunació dels jugadors i de tota l'expedició, al voltant d'unes 60 injeccions de Pfizer, podria ser aquest dijous a la ciutat esportiva de Las Rozas i correrà a càrrec de l'exèrcit espanyol, una forma d'evitar així, que supose un esforç extra per a les comunitats autònomes.

La decisió de vacunar arriba després que la comissió de salut pública declinara decidir sobre el tema, i deixara aquesta resolució en mans del govern espanyol i del Consell Interterritorial que es reuneix aquest dimecres. No obstant això, el Ministeri de Sanitat, amb Carolina Darias al capdavant, ha decidit de manera unilateral vacunar els membres de la selecció, seguint l'exemple dels esportistes que participaran en els pròxims Jocs Olímpics de Tòquio al mes de juliol.

Sense nous positius

Els 22 internacionals concentrats a Las Rozas, el cos tècnic i el personal de la Federació que treballa amb la selecció absoluta han donat negatiu en les proves PCR que els han fet aquest dimecres.

Kepa Arrizabalaga, Raúl Albiol, Pablo Fornals, Carlos Soler, Brais Méndez, Rodrigo Moreno i els onze internacionals de la sub-21 que s'han sumat a la bambolla paral·lela després de golejar Lituània també han donat negatiu.

També et pot interessar

stats