La Lliga de futbol començarà amb un 40% d'aforament als estadis

Els espectadors hauran de dur sempre mascareta, no podran menjar, i només podran beure aigua

Estadi del Mestalla on començarà la Lliga el pròxim divendres 13 d'agost amb un 40% aforament
Estadi del Mestalla, on començarà la Lliga el divendres 13 d'agost amb un 40% aforament

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han acordat en el Consell Interterritorial establir un aforament màxim del 40% als estadis de futbol per al mes d'agost i del 30% en els pavellons de bàsquet, pel fet de ser recintes tancats.

Es tracta d'un "acord marc" de mínims per a tot el territori i que estarà en vigor des del 13 d'aquest mes, quan comença la Lliga de futbol, fins al 29, moment en el qual el govern central i els autonòmics es tornaran a reunir per a avaluar si aquests percentatges han de ser modificats, ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias. Les mesures afecten a la Primera i Segona Divisió de futbol, així com de l'ACB de bàsquet.

Aquestes xifres es revisaran posteriorment, segons l'acord que contempla també a més que en els esdeveniments esportius els assistents no podran menjar ni beure, excepte aigua, ni fumar tabac o derivats; hauran d'entrar gradualment i usar sempre la mascareta, a banda de mantindre a tothora la distància de seguretat d'1,5 metres.

La Generalitat limita l'aforament a 15.000 persones

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat una altra restricció d'aforament per a la tornada del públic als estadis: 15.000 persones com a màxim. Una limitació que només afectarà l'estadi de Mestalla perquè en la resta d'estadis valencians, el 40% d'aforament no superarà els 15.000 assistents.

"És una bona manera d'encetar la competició amb públic, però s'ha de fer amb prudència", ha dit Ximo Puig, que ha avançat que exigiran als clubs un pla de sectorització perquè no es produïsquen aglomeracions.

L'objectiu és evitar els desplaçaments d'aficions

El que pretenen les comunitats autònomes i el Govern central amb aquests aforaments és controlar els desplaçaments de les aficions dels equips que juguen fóra de casa, segons ha reconegut la ministra Darias en la roda de premsa posterior a aquesta reunió.

Per això, es demana a les comunitats autònomes i als clubs de futbol i bàsquet que siguen els abonats i el públic local els qui tinguen preferència per a acudir a aquests estadis i evitar així la mobilitat dels seguidors que vulguen veure al seu equip fora de la seua ciutat.

En qualsevol cas, aquest decàleg de mesures per a la tornada del públic al futbol i al bàsquet no ha comptat amb cap vot en contra per part de cap comunitat. Només el País Basc s'ha abstingut en la votació d'aquest document, però ha sigut, segons ha assegurat la ministra, per un tema competencial encara que estaven d'acord amb les mesures.

Així mateix, sobre l'obligatorietat d'aquest decàleg, Darias ha assenyalat que es tracta d'un acord que ha comptat amb la unanimitat dels membres del Consell Interterritorial i que per tant "serà objecte de compliment".

També et pot interessar

stats