La Lliga condemna la Superlliga europea: "Ataca els principis de competitivitat"

Assegura que utilitzaran totes les eines per a defensar la integritat i el futur del futbol espanyol

El president de la Lliga, Javier Tebas, en una foto d'arxiu
El president de la Lliga, Javier Tebas, en una foto d'arxiu

La Lliga espanyola ha emés un comunicat en què "condemna enèrgicament" la proposta anunciada per dotze dels clubs més poderosos d'Europa de fer una Superlliga.

La institució creu que aquesta és una competició europea "secessionista i elitista, que ataca els principis de competitivitat oberta i del mèrit esportiu".

A més, també farà que s'impedisca que qualsevol club puga somiar de competir en el cim del futbol europeu.

La Lliga destaca a més el fet que l'èxit de les competicions domèstiques, també ha contribuït al fet que el futbol represente quasi un 1,4% del PIB nacional i done treball a quasi 200.000 persones; i que aquesta aporta més de 126 milions en la resta dels esports. Per això, assegura, la creació de la Superlliga posa en perill el sistema de contribucions aprovat en el Pacte de Viana.

Finalment, l'entitat també anuncia que utilitzaran totes les eines a la seua disposició per tal de "defensar la integritat i el futur del futbol espanyol" per l'interés del joc.

Els equips valencians se sumen a la condemna de la Lliga

Els equips valencians en Primera Divisió, a excepció de l'Elx, també han mostrat el seu rebuig a la formació de la nova Superlliga europea, i alhora han donat suport al comunicat fet per la Lliga.

De fet, el Vila-real i el València han emés el mateix comunicat que aquesta. però afegint el seu nom al principi.

Per la seua banda, el Llevant ha volgut manifestar la seua posició a través de les xarxes socials. L'equip granota ha citat el tuit del comunicat de la Lliga però afegint un contundent "+1" a aquest.

També et pot interessar

stats